23.01.2024
Телеканал NTD

У Малайзії з пластикових відходів роблять меблі, іграшки та побутову техніку

У Малайзії з пластикових відходів роблять меблі, іграшки та побутову техніку

Щовихідних на цьому пляжі малайзійського курортного острова Тіоман збираються волонтери, щоб зібрати пластик, який виносить на..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Щовихідних на цьому пляжі малайзійського курортного острова Тіоман збираються волонтери, щоб зібрати пластик, який виносить на берег з океану. Потім усі відходи перетворять на автозапчастини, товари для дому та меблі.

Заснувала проект під назвою Sea Monkey 15-річна Сідней Стідленд.

[Сідней Стідленд, засновниця проекту Sea Monkey]:
«Сьогодні пластик скрізь, і це дуже погано. Завдяки переробленню можна очистити природне середовище й одночасно створити корисні речі, заробити на них гроші».

Усю зібрану вторсировину відправляють на завод у штаті Джохор. Це підприємство працює вже 17 років, щороку переробляючи приблизно 60 тисяч тонн пластикових відходів. І 1200 тонн воно купує в організацій, які працюють над очищенням пляжів. Серед них і Sea Monkey.

[Сіх Кіан Хоє, засновник компані ― власника переробного заводу]:
«Забруднення морського середовища стає проблемою. Ми вирішили зосередитися на пластику в океані. Ми можемо постачати продукцію покупцям, які піклуються про довкілля. Ми надаємо їм усе: від автомобілів і побутової техніки до меблів».

Перероблений пластик купують десятки компаній, які виготовляють найрізноманітнішу продукцію: від товарів для дому та косметичного паковання до іграшок і побутової техніки.

Серед них і компанія, яка робить стільці для ресторанів і готелів. Це один з її останніх дизайнів. Такий стілець коштує коло 75 доларів США.

[Ірен Лім, менеджер компанії ― виробника стільців]:
«Цей матеріал зроблено з переробленого пластику, який потрапив до океану. Переробляють здебільшого тару для йогуртів. Вона міцніша за пластикові пляшки з-під мінеральної води. З переробленого пластику формують невеликі гранули. Потім їх поміщають у машину, яка виготовляє стільці».

Згідно з недавнім звітом Всесвітнього фонду природи, Малайзія входить до десятки основних світових споживачів пластикового паковання. Це 16 кілограмів на кожного жителя країни щороку.

Згідно з тим же звітом, на Китай, Індонезію, Малайзію, Філіппіни, Таїланд та В’єтнам припадає 60 % усього пластику, який щорічно викидають до океанів. Загалом це вісім мільйонів тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Малайзії з пластикових відходів роблять меблі, іграшки та побутову технікуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуСрібло в Єгипті — нове золотоФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: