29.10.2024
Телеканал NTD

У ресторанах Південної Кореї обслуговують роботи

У ресторанах Південної Кореї обслуговують роботи

У цій бургерній Сеула майже немає офіціантів. Обслуговування клієнтів автоматизовано. Відвідувачі самі роблять замовлення й самі..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У цій бургерній Сеула майже немає офіціантів. Обслуговування клієнтів автоматизовано. Відвідувачі самі роблять замовлення й самі його одержують.

[Пе Ин Йон, менеджер залу]:
«Коли клієнт робить замовлення, автоматизованій кулінарній машині надходить сигнал підігрівати булочки. Потім наші працівники кладуть у них начинку й роблять гамбургер, загортають його й передають роботу-офіціантові. Клієнт може забрати їжу без жодного прямого контакту з персоналом».

Така система дає змогу багатьом відвідувачам кафе почуватися більш захищеними.

[відвідувач]:
«Таке бачив лише в новинах. Наживо цих роботів я зустрічаю вперше. Вони справді чудові й милі».

Інші заклади Сеула теж використовують машини зі штучним інтелектом для обслуговування клієнтів. Наприклад, у цьому ресторані робот справно маневрує між столиками. Причому може обслуговувати до чотирьох одночасно.

[Лі Йон Хо, представник компанії-розробника]:
«На тлі пандемії соціальне дистанціювання вже стало нормою. А цей робот обслуговує клієнтів відповідно до цієї норми. Він може переміщатися будь-яким залом завдяки функції автономного керування».

У Сеулі нових випадків зараження коронавірусом дедалі менше. Тож влада послабила правила соціального дистанціювання.

Тепер можна посидіти в кафе й сходити до спортзалу. До того ж ресторани тепер можуть працювати й після дев’ятої вечора. Але відвідувачі, як і раніше, мусять тримати між собою відстань і носити маски.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ресторанах Південної Кореї обслуговують роботиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Більше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: