20.06.2024
Телеканал NTD

Олександр Лукашенко закриває кордон Білорусі з Литвою і Польщею

Олександр Лукашенко закриває кордон Білорусі з Литвою і Польщею

Президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що закриває кордон із Литвою і Польщею. За його словами, це..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що закриває кордон із Литвою і Польщею. За його словами, це необхідно, щоб не дати розпочатися війні. Також Лукашенко зазначив, що буде посилено державний кордон з Україною.

З 9 серпня в країні тривають масові протести проти результатів президентських виборів. За даними ЦВК, перемогу в них здобув Лукашенко, забезпечивши собі крісло голови держави на шостий термін. Однак опозиція вважає, що результати було сфальсифіковано, і вимагає перевиборів.

[Олександр Лукашенко, президент Білорусі]:
«Ми провели вибори за конституцією і законами нашої країни. Ми не потребуємо ніякого визнання. Вибори відбулися й вони законні».

Водночас у Європарламенті пройшли слухання щодо ситуації в Білорусі. Законодавці більшістю голосів визнали результати виборів у країні сфальсифікованими. Вони також закликали ЄС запровадити економічні санкції щодо Мінська.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:

«На нашу думку, перевибори під наглядом ОБСЄ були б найліпшим рішенням. Але ми поки не можемо зв’язатися з владою Білорусі на жодному рівні».

Росія і Білорусь зараз проводять спільні військові навчання, які триватимуть до кінця вересня. Лукашенко зазначив, що обидві країни повинні запланувати більше таких заходів. Він також сказав, що попросив у Росії додаткове озброєння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Олександр Лукашенко закриває кордон Білорусі з Литвою і ПольщеюРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: