26.09.2024
Телеканал NTD

Носові фігури старовинних кораблів показали на виставці в Англії

Носові фігури старовинних кораблів показали на виставці в Англії

В англійському місті Плімут відкрилася виставка носових фігур військових кораблів XIX століття. Тут демонструють 14 скульптур,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В англійському місті Плімут відкрилася виставка носових фігур військових кораблів XIX століття. Тут демонструють 14 скульптур, які ще називають гальюнними. Спеціально для експозиції їх відреставрували.

[Стів Конвей, реставратор]:
«Ця галерея дає скульптурам простір. Вони розміщені тут так, як би ви їх бачили, якби 1850 року гуляли набережною Девонпорта».

Реставрація тривала з 2016 по 19 рік. Спочатку, щоб оцінити стан фігур, скульптори використовували високотехнологічну звукову томографію. Її зазвичай застосовують, щоб перевіряти стан живих дерев.

Як виявилося, деякі скульптури всередині прогнили.

[Максвелл Малден, дослідник]:
«Ми навіть не могли уявити, наскільки плачевна ситуація. Кілька років тому провели низку досить точних досліджень. За допомогою томографії, яка показує внутрішню структуру, ми зрозуміли, що деревини залишилося дуже мало».

Як правило, на носі суден поміщали фігури, прикрашені золотом. Вони демонстрували багатство й владу. Так, колекція має чотириметрову фігуру XIX століття, що зображає британського короля Вільгельма IV в парадному одязі.

[Стів Конвей, реставратор]:
«У флоті на передній частині кораблів були дракони, леви й справді страшні істоти. А потім за рішенням влади в XVII й XVIII століттях почали використовувати привабливіші зображення».

Незабаром королівський флот Великої Британії наказав припинити встановлювати різьблені фігури на носі кораблів, бо це було непрактично.

Музей Плімута створили нещодавно. Він мав відкритися в травні. Однак через пандемію церемонію відклали до 29 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Носові фігури старовинних кораблів показали на виставці в АнгліїНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: