25.10.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йоркській бухті відновлюють популяцію устриць

У Нью-Йоркській бухті відновлюють популяцію устриць

У води Нью-Йоркської бухти випускають тисячі устриць. Так намагаються відновити популяцію цих молюсків, яка через надмірний..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У води Нью-Йоркської бухти випускають тисячі устриць. Так намагаються відновити популяцію цих молюсків, яка через надмірний вилов різко зменшилася.

[Танасія Свіфт, учасниця проекту «Мільярд устриць»]:
«Цього літа ми випустили в бухту Нью-Йорка коло 15 мільйонів устриць. Ми також враховуємо молодняк, тобто устриць-дитинчат, прикріплених до раковин».

Як очікують учасники програми, бухта стане набагато чистішою. Кожен молюск здатний фільтрувати до 200 літрів води на день. До того ж навколо них збираються інші морські мешканці, зокрема краби й риба.

[Танасія Свіфт, учасниця проекту «Мільярд устриць»]:
«Біля устричних рифів мешкає безліч риби, крабів, а також морських організмів, які не рухаються, таких як покривники (морські безхребетні тварини) і губки. І це збільшує біорізноманіття».

На початку XVII століття устриці стали синонімом міста. Тут їх виявили стільки, що їх готували й продавали на кожному розі. Згідно з історичними записами, у бухті була майже половина світової кількості устриць.

[Танасія Свіфт, учасниця проекту «Мільярд устриць»]:
«Замість машин із хот-догами чи морозивом, які сьогодні стоять навколо Центрального парку, тут були візки з устрицями. Тоді устрицю можна було придбати за один цент».

Чисельність устриць зменшилася не лише через надмірне споживання. Також вони зникали внаслідок розширення берегової лінії Нью-Йорка й забруднення вод відходами.

Екологи надіються до 2035 року випустити в бухту один мільярд устриць.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йоркській бухті відновлюють популяцію устрицьНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: