24.02.2024
Телеканал NTD

Іспанія перша в Західній Європі виявила загалом пів мільйона випадків зараження коронавірусом

Іспанія перша в Західній Європі виявила загалом пів мільйона випадків зараження коронавірусом

Іспанія першою в Західній Європі зареєструвала загалом понад 500 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Другий спалах..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Іспанія першою в Західній Європі зареєструвала загалом понад 500 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Другий спалах епідемії збігся з відкриттям шкіл, й інфекція поширюється здебільшого серед молоді.

Водночас нині вмирає набагато менше людей, ніж у березні та квітні. Тоді за добу йшло з життя понад 800 пацієнтів, а тепер ось як місяць реєструють не більш як 100 померлих. Усього в Іспанії коронавірус забрав майже 30 тисяч життів. Загальний рівень смертності — близько 6 %. Це нижче, ніж в Італії, Великій Британії та Франції.

Координатор із надзвичайних ситуацій міністерства охорони здоров’я Іспанії Фернандо Сімон повідомляє, що людей, які потребують госпіталізації, побільшало.

[Фернандо Сімон, представник міністерства охорони здоров’я Іспанії]:

«Зараз майже 7900 ліжок зайнято пацієнтами з COVID-19 або тими, у кого є підозра на коронавірус. Тяжкохворих теж побільшало. У відділеннях інтенсивної терапії перебуває понад 1000 осіб».

Осередком епідемії в Іспанії став Мадрид. Там зареєстровано 30 % усіх випадків зараження. Влада не виключає запровадження локальних обмежень.

[Фернандо Сімон, представник міністерства охорони здоров’я Іспанії]:
«Чого не можна уникати, так це вжиття заходів та карантину. Не можна допустити запізнілого вжиття заходів».

Іспанія стоїть на другому місці в Європі після Росії за загальною кількістю виявлених випадків зараження коронавірусом. Перше ж місце у світі посідають США. Потім іде Індія, яка вже випередила Бразилію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія перша в Західній Європі виявила загалом пів мільйона випадків зараження коронавірусомСрібна шахта відродила занепале боснійське містоБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСвітові ціни на какао б’ють рекордиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: