19.04.2024
Телеканал NTD

Півтора мільйона абітурієнтів Узбекистану складають іспити на вулиці

Півтора мільйона абітурієнтів Узбекистану складають іспити на вулиці

Тисячі юнаків та юнок заходять на один зі стадіонів Ташкента. Тут проходять вступні іспити до різних..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тисячі юнаків та юнок заходять на один зі стадіонів Ташкента. Тут проходять вступні іспити до різних університетів Узбекистану.

Зазвичай їх проводять на початку серпня. Однак через пандемію заходи відклали на місяць. І відбуваються вони за найсуворіших заходів безпеки.

Усі мусять бути в масках і рукавичках. Кожному вимірюють температуру, і він має пройти через дезінфікувальну кабіну.

Деякі абітурієнти кажуть, що через карантинні заходи не змогли нормально підготуватися.

[Тургуналі Юнусабад, абітурієнт]:
«Я хотів пройти підготовчі курси до цих іспитів, та не зміг, бо вони всі були онлайн. Сподіваюся, складу іспити успішно».

Зазвичай абітурієнти складають по п’ять предметів. Але цього року їх кількість скоротили до двох. Деякі кажуть, що на свіжому повітрі думається ліпше.

[Дільфуза Джалілова, абітурієнтка]:
«Як на мене, це ліпше, ніж у приміщенні, бо це на свіжому повітрі. Наш організм до тісноти не дуже пристосований, тому ліпше просто неба».

Коли припікає сонце, вступники змушені прикриватися будь-чим, що є напохваті. Однак організатори кажуть, що для такого масового заходу це найбезпечніший варіант.

[Ельвіра Ураєва, голова Державного центру тестування Узбекистану]:
«В умовах пандемії закриті приміщення за санепідемнормами не підходять. Вентиляція, кондиціонер — усе це може сприяти рознесенню інфекції, якщо вона виявиться в аудиторії. А ось свіже повітря зранку, а також увечері, коли вже не жарко, мені здається, цього року, в умовах пандемії, найприйнятніше».

Іспити проходитимуть щодня до 14 вересня. Загалом у них візьме участь півтора мільйона узбецьких абітурієнтів.

Результати стануть відомими наприкінці вересня, а новий навчальний рік стартує вже 1 жовтня. Також поки що всі університети Узбекистану проводитимуть лекції онлайн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Півтора мільйона абітурієнтів Узбекистану складають іспити на вулиціЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти малярії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: