19.05.2024
Телеканал NTD

Серед пірамід Теотіуакана знову гуляють туристи

Серед пірамід Теотіуакана знову гуляють туристи

Стародавні піраміди Теотіуакана в Мексиці знову зустрічають туристів. Через пандемію музей просто неба був закритим п'яти..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Стародавні піраміди Теотіуакана в Мексиці знову зустрічають туристів. Через пандемію музей просто неба був закритим п’яти місяців. Людей поки небагато. За день сюди пускають не більш як 3000 осіб.

[турист з Іспанії]:
«Давно не був у Мексиці. На щастя, я приїхав сюди без затримок. Це дуже важливо для економіки, для туристичної галузі, що люди знову можуть насолоджуватися цими місцями. Тут відкритий простір, який дає змогу бути в безпеці й триматися (від інших) на відстані».

[турист із Мексики]:
«Це дасть знову працювати й пожвавить економіку. Але щонайперше, люди, які не бачили археологічних місць, зможуть ознайомитися з ними й відкрити їх для себе».

На території стародавнього міста також відновилася торгівля. Марія продає тут сувеніри вже 40 років.

[Марія де Лурдес Герра, продавчиня сувенірів]:
«Дякую Богові за те, що я знову тут, бо багато моїх колег не повернулися. Хочу зробити все можливе, (щоб відновити бізнес), і прошу людей приїжджати й не забувати про нас та про Теотіуакан. Мексиці зараз потрібні туристи».

Теотіуакан розташований приблизно за 50 кілометрів од Мехіко. Колись він був найбільшим індіанським містом доколумбової Америки. Розквіт Теотіуакана припадає на II століття нашої ери. Тоді тут жило більш як 125 тисяч осіб.

До середини VII століття місто спорожніло. Чому його покинули, невідомо. Через кілька століть величні руїни виявили ацтеки. Вони дали місту назву Теотіуакан, що означає «Місце, де народилися боги».
Коротке посилання на цю сторінку:

Серед пірамід Теотіуакана знову гуляють туристиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКООсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: