25.09.2024
Телеканал NTD

Маски й дистанціювання: як тепер навчаються діти в Європі

Маски й дистанціювання: як тепер навчаються діти в Європі

Мільйони дітей у всій Європі знову сіли за парти, але тепер у школі їм і вчителям..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Мільйони дітей у всій Європі знову сіли за парти, але тепер у школі їм і вчителям доведеться дотримуватися нових правил.

Хоч у деяких європейських країнах побоюються другої хвилі епідемії, влада Франції — серед тих, хто вважає, що пандемія більше не має заважати нормальному життю.

Водночас школярі мусять носити маски, тримати дистанцію та дезінфікувати руки.

[французький школяр]:
«Якщо керуватися інструкціями, які нам оголосили, то нічого боятися».

В Іспанії кожна автономна спільнота сама визначає правила роботи шкіл, але всі діти, яким понад шість років, повинні бути в масках. В Андалусії учням також доведеться тримати один з одним дистанцію.

[працівниця школи]:
«(Батьки) мають бути впевненими, що їхні діти будуть тут у безпеці. Ми робимо й далі робитимемо для цього все можливе. Усі, починаючи з нас, носять маски й тримають дистанцію».

За даними ЮНЕСКО, під час карантину у квітні до школи перестало ходити приблизно півтора мільярда дітей. Через це в багатьох знизилася успішність.

За статистикою, з усіх, хто в усьому світі захворів на COVID-19, тільки 1‒2 % припадає на дітей і молодь. До того ж хвороба в дітей протікає здебільшого в легкій або безсимптомній формі, і смертність дуже низька.
Коротке посилання на цю сторінку:

Маски й дистанціювання: як тепер навчаються діти в ЄвропіЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: