25.11.2024
Телеканал NTD

У Болівії в дику природу випустили пуму, яка пробралася в будинок

У Болівії в дику природу випустили пуму, яка пробралася в будинок

Лісова поліція Болівії везе вглиб Національного парку Котапата цінний вантаж. Відійшовши на безпечну відстань, з ящика..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Лісова поліція Болівії везе вглиб Національного парку Котапата цінний вантаж. Відійшовши на безпечну відстань, з ящика випускають… дику пуму.

[Мартін Фаббрі, чиновник]:
«Пума повертається туди, де більше не контактуватиме з людьми й не спричинятиме проблем, шукаючи їжу. Ми кілька тижнів ще будемо відстежувати її переміщення, щоб упевнитися, що вона здорова».

Так закінчилася рятувальна операція, що тривала майже два місяці. Дику кішку виявила на початку липня в себе вдома жителька Ла-Паса. Та рилася в кухонних шафах.

[Міранда Кіклалі, жителька Ла-Паса]:
«Я зрозуміла, що це пума. Насамперед постаралася заспокоїтися й почала якомога тихіше звідти йти, щоб вона не помітила. Я зателефонувала татові й сказала: “Здається, у нас на кухні пума”. Він запитав: «Що? Пума?» Я відповіла: “Так, тату, я бачила пуму”».

Фахівці пуму зловили й відправили в зоопарк. Ветеринари дійшли висновку, що тварина була виснаженою і зневодненою. Реабілітація тривала 53 дні. За цей час кішка поправилася до 35 кілограмів. Її годували гризунами, а ще м’ясом лам та овець.

Інша назва тварини — гірський лев. Зазвичай пуми уникають людей. Це одинаки, що виходять на полювання переважно ночами.

Пума — четвертий за величиною представник родини котячих. Більші лише тигри, леви та ягуари.

Її ареал історично був найбільшим серед ссавців Америки й простягався від самого півдня до Аляски. Нині він скоротився через діяльність людини — полювання та руйнування природного середовища проживання.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Болівії в дику природу випустили пуму, яка пробралася в будинокНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: