29.01.2024
Телеканал NTD

Жителі Мехіко не хочуть їздити громадським транспортом і пересідають на велосипеди

Жителі Мехіко не хочуть їздити громадським транспортом і пересідають на велосипеди

Влада густонаселеного Мехіко вже давно закликає жителів пересідати на велосипеди. А тепер містяни й самі обирають..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Влада густонаселеного Мехіко вже давно закликає жителів пересідати на велосипеди. А тепер містяни й самі обирають цей транспорт замість громадського. Уподобання змінилися через пандемію.

[житель Мехіко]:
«Це найліпший спосіб не забруднювати природу й пересуватися, не користуючись автобусами й метро».

У Мехіко та околицях живе понад 20 мільйонів осіб. До пандемії на метро щодня їздило п’ять мільйонів пасажирів. Тепер багато хто хоче тримати з іншими дистанцію та зміцнювати імунітет за допомогою фізичних навантажень.

[житель Мехіко]:
«Я вважаю, що в умовах карантину, щоб уникнути ризику, ліпше їздити на велосипеді, ніж на метро. До того ж це корисно для здоров’я».

У магазинах продажі велосипедів зросли.

[Валентин Наххера, власник магазину]:
«Багато хто купує велосипеди, бо боїться добиратися до роботи на громадському транспорті. Також люди хочуть вести активний спосіб життя».

[Умберто Гарсія, власник магазину]:
«Люди бояться громадського транспорту й хочуть займатися спортом, стати сильнішими та здоровішими. Велосипеди купують дуже добре, продажі зросли втричі».

Влада Мехіко вже відреагувала на збільшення популярності двоколісного транспорту. Недавно вона виділила на міських дорогах велосипедну смугу. Її загальна протяжність — 70 кілометрів. Чиновники надіються, що велосипеди будуть популярними й після пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Мехіко не хочуть їздити громадським транспортом і пересідають на велосипедиВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Марокко: лазні закриті, води немаєШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: