25.08.2024
Телеканал NTD

Індія оголосила, що не дала китайським військам зайняти стратегічний пагорб

Індія оголосила, що не дала китайським військам зайняти стратегічний пагорб

Індійські військовики відбили спробу китайських солдатів окупувати пагорб на спірних територіях між двома країнами на заході..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Індійські військовики відбили спробу китайських солдатів окупувати пагорб на спірних територіях між двома країнами на заході Гімалаїв. Про це повідомили чиновники в Нью-Делі. Раніше на кордоні між армійцями були сутички.

[Данвір Сінгх, експерт із питань оборони]:
«Солдати індійської армії не дали китайцям установити статус-кво. Це свідчить про впевненість і підготовленість наших військовиків у східному регіоні Ладакх».

Як каже індійська сторона, вона помітила рух китайських військ і мобілізувала загони, щоб не допустити захоплення території. Фізичних зіткнень цього разу вдалося уникнути.

[П.К. Сехгал, експерт із питань оборони]:
«Якби китайські військовики змогли окупувати пагорб, то здобули б тактичну й стратегічну перевагу, бо змогли б контролювати дороги, що сполучають Дарпок, Чушул та Фукче з районом Демчок. Якби вони захопили південні береги, то мали б контроль над дорогами, що ведуть до міста Лех».

Китай звинувачення в тому, що Народно-визвольна армія КНР перейшла кордон, відкидає. Водночас ось уже кілька місяців напруженість між військами двох країн зростає.

Попередній інцидент у районі Ладакх стався минулого тижня на берегах озера Пангонг. Там протистояння між військовиками тривають із квітня.

А в червні 20 індійських армійців загинуло під час бійки з китайськими військовими в сусідній долині Галван. Це була найсерйозніша сутичка між сусідами за більш як півстоліття. Після неї сторони погодилися відвести війська. Та пізніше звинуватили одна одну в порушенні домовленості.

Так, Індія звинуватила китайських солдатів у перетині кордону та у створенні військових укріплень. Пекін сказав, що індійські прикордонники здійснюють провокації.

Обидві сторони на кордоні не застосовують вогнепальної зброї. І навіть під час смертоносної сутички в червні солдати билися палицями, камінням і просто голими руками.

1962 року між Індією і Китаєм спалахнула нетривала війна за спірні території. Конфлікт досі не врегульовано, попри всі переговори.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індія оголосила, що не дала китайським військам зайняти стратегічний пагорбАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водомети

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: