24.04.2024
Телеканал NTD

У Сеулі з’явилися автобусні зупинки з тепловізором і чистим повітрям

У Сеулі з'явилися автобусні зупинки з тепловізором і чистим повітрям

Високотехнологічні автобусні зупинки встановили на сході Сеула в районі Сондонгу. Вони повністю засклені, а двері відчиняються..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Високотехнологічні автобусні зупинки встановили на сході Сеула в районі Сондонгу. Вони повністю засклені, а двері відчиняються лише після того, як тепловізор виміряє температуру пасажира. Вона має бути нижчою ніж 37 з половиною градусів Цельсія.

[житель Сеула]:
«Спочатку мені було якось некомфортно, бо довелося вимірювати температуру. Але це не забрало багато часу, тому все гаразд».

Усередині є дезінфікувальний засіб для рук, працює кондиціонер, а також встановлено ультрафіолетові лампи для знезараження повітря. Тут також можна зарядити смартфон чи ноутбук і під’єднатися через Wi-Fi до безкоштовного інтернету.

[жителька Сеула]:
«Коли на автобусній зупинці багатолюдно, я відразу думаю про (коронавірус), і мені тривожно. Але тут почуваєшся в безпеці».

Високотехнологічна зупинка коштує 84 тисячі доларів. У Сеулі таких установили десять штук. У майбутньому їх побільшає.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сеулі з’явилися автобусні зупинки з тепловізором і чистим повітрямНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ Дубаї корали вирощують по-новомуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: