27.03.2024
Телеканал NTD

Закінчення карантину спричиняє стрес у домашніх собак

Закінчення карантину спричиняє стрес у домашніх собак

Це 8-місячне цуценя лабрадора з кличкою Луна здається розслабленим. Але, як каже його господиня, останні кілька..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Це 8-місячне цуценя лабрадора з кличкою Луна здається розслабленим. Але, як каже його господиня, останні кілька тижнів видалися для собаки досить напруженими.

Британка Гізер Сондерс придбала тварину всього за три тижні до карантину. Це означає, що до того, як запровадили обмеження, собака не встигла звикнути проводити час на самоті. Сім’я Гізер кілька тижнів була в самоізоляції. Тепер, коли всі почали поступово повертатися до роботи, Луні доводиться адаптуватися.

[Гізер Сондерс, господиня Луни]:
«Ми сиділи на карантині близько п’яти тижнів і взагалі не залишали її саму. Вона ніколи не була на самоті. Ми вирішили без неї прогулятися й подивитися, що буде. Ми замкнули її на кухні, зачинили вхідні двері, а вона почала гавкати».

Гізер каже, що в інших власники теж виникла така проблема.

[Гізер Сондерс, господиня Луни]:
«Вона як моя тінь. Я працюю з дому, а вона цілий день лежить біля мене. Якщо я встаю і йду на кухню налити собі чаю, вона йде за мною. Інші власники розповідають те ж саме. Їх непокоїть, що буде, коли вони повернуться на роботу».

Дослідження британської організації захисту собак показало, що, оскільки змінився ритм життя власників тварин, у поведінці багатьох вихованців почалися проблеми. Зоозахисники побоюються, що найближчим часом через це покинутих собак стане більше.

[Меган Маєрс, співробітниця організації захисту собак]:
«Це складний період у житті собаки, але він мине, і ви побачите, що у вас справді милий пес. Потрібно просто й далі дресирувати й забезпечувати всі потреби тварини».

Власники собак у парках теж кажуть, що хвилюються через те, як їхні вихованці сприймуть вихід із карантину.

[власниця собаки]:
«Він звик, що діти завжди поруч. Вони шість місяців не ходили до школи. Гадаю, коли вони повернуться до навчання, він дуже засмутиться».

Водночас влада Великої Британії намагається стримати нову хвилю COVID-19. Так, два тижні тому вона запровадила 14-денний карантин для приїжджих із Франції та п’яти інших країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Закінчення карантину спричиняє стрес у домашніх собакФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Боснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: