19.05.2024
Телеканал NTD

В Італії з рятувальниками на пляжах працюють собаки

В Італії з рятувальниками на пляжах працюють собаки

Хай ці чотирилапі рятувальники й не носять спеціальних костюмів, але це не заважає їм ставитися до..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Хай ці чотирилапі рятувальники й не носять спеціальних костюмів, але це не заважає їм ставитися до своєї роботи максимально серйозно. Вони служать в Італійській школі собак-рятувальників і щороку допомагають діставати з води десятки людей.

Пляж Ріва-дель-Таркіні лежить за годину їзди від Рима. Тут у команді лише жінки.

Чорний лабрадор Поко показує свої навички. Він разом із господинею підпливає до учасника навчань, підставляє тому спину й повільно рухається до берега.

Власниця собаки Ванесса каже, що дуже важливо побудувати довірливі стосунки зі своїм вихованцем.

[Ванесса Пріско, власниця Поко]:
«Наші взаємини дуже важливі, бо спираються на довіру, на зв’язок, а також на любов до собаки. Не дивно, що в нас такий зв’язок. Ми 24 години разом, ми проживаємо разом наші емоції та все наше життя».

Щоб підготувати собаку, треба близько року. Потім він готовий нести службу.

[Роберто Гасбаррі, тренер рятувальників]:
«Зараз маємо близько 400 волонтерів і стільки ж собак, які працюють у всій країні: з півночі на південь, включно з альпійськими озерами. За 30 років наша служба досягла загальнонаціонального рівня. Щоліта ми рятуємо від 30 до 40 життів».

Допомога собак стала особливо актуальною під час пандемії коронавірусу, бо тварини виключають прямий контакт між людьми.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Італії з рятувальниками на пляжах працюють собакиМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: