26.08.2024
Телеканал NTD

Іспанія намагається впоратися з новою хвилею пандемії

Іспанія намагається впоратися з новою хвилею пандемії

Машини швидкої допомоги й далі доставляють пацієнтів із COVID-19 до іспанських лікарень. Держава намагається впоратися з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Машини швидкої допомоги й далі доставляють пацієнтів із COVID-19 до іспанських лікарень. Держава намагається впоратися з новою хвилею епідемії. Загалом тут заразилося найбільше людей з усіх країн Західної Європи.

26 серпня зареєстрували понад 3500 нових випадків. Це приблизно вдвічі менше за найбільший добовий показник за минулий тиждень, але набагато більше, ніж було під час спаду епідемії в червні — тоді щодня реєстрували коло трьохсот хворих.

Нова хвиля епідемії почалася в Іспанії на початку липня, коли країна скасувала режим надзвичайного стану й більшу частину карантинних заходів. Прем’єр обіцяє, що не допустить ситуації, яка була на піку епідемії навесні.

[Педро Санчес, прем’єр-міністр Іспанії]:

«Ми цього не допустимо. Мусимо взяти ситуацію під контроль, перемогти другу хвилю, яка нависла над нами. І чим раніше й ефективніше ми діятимемо, тим краще».

Слід зазначити, що зараз смертність в Іспанії нижча, ніж була в період із березня по травень. Так, щодоби реєструють по кілька десятків померлих, тоді як навесні щодня втрачала життя майже тисяча осіб.

Загалом від коронавірусу вже померло майже 29 тисяч іспанців.

Прем’єр-міністр каже, що на допомогу в протистоянні пандемії до регіонів уже відправили військових, які допомагатимуть проводити масове тестування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія намагається впоратися з новою хвилею пандеміїОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: