25.11.2024
Телеканал NTD

На Тайвані безпілотні автобуси випробовують на пасажирах

На Тайвані безпілотні автобуси випробовують на пасажирах

Цей безпілотний автобус вирушає в рейс реальним маршрутом у Сіньбеї. Він починає перевозити пасажирів опівночі, а..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей безпілотний автобус вирушає в рейс реальним маршрутом у Сіньбеї. Він починає перевозити пасажирів опівночі, а закінчує о пів на третю ночі. Поки це лише випробування, і на водійському кріслі сидить оператор.

[Лю Цяцзін, працівник компанії — розробника навігаційних систем]:
«На автобусі є кілька сенсорів, які спостерігають за тим, що відбувається навколо й допомагають бортовому комп’ютерові ухвалювати рішення».

Автобус самостійно рухається по прямій, повертає, а також гальмує перед світлофорами. Його оснащено дев’ятьма відеокамерами, радарами й лідарами. Уздовж маршруту автобуса також встановлено сенсори, які допомагають йому орієнтуватися.

[Хуан Лія, директор транспортного департаменту Сіньбея]:
«Транспортній галузі бракує водіїв. Ми сподіваємося запровадити цю технологію, щоб розширити послуги громадського транспорту».

Пасажирам трохи незвично, але майже всі місця зайняті.

[пасажир]:
«Нереальні відчуття. Зазвичай пасажири знають, що їхнє життя в руках водія. Але тепер сам автобус про них піклується. Таке відчуття складно описати, але можу сказати, що вражений».

[пасажир]:
«Гадаю, цей автобус надійний. Він їде навіть плавніше, ніж автобус із живим водієм. Немає різких рухів. Він дуже плавно рушає з місця».

Безпілотні автобуси планують використовувати на нічних рейсах міських маршрутів, а також щоб перевозити людей до сільських районів.

Тестування проходить і в інших містах Тайваню.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: