28.04.2024
Телеканал NTD

Дізнатися історію знаменитого бананового кетчупу Філіппін тепер можна онлайн

Дізнатися історію знаменитого бананового кетчупу Філіппін тепер можна онлайн

Знаменитий кетчуп із бананів уже давно став частиною національної кулінарної історії Філіппін. А тепер про нього..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Знаменитий кетчуп із бананів уже давно став частиною національної кулінарної історії Філіппін. А тепер про нього можна дізнатися не лише в музеї, а ще й онлайн. Компанія NutriAsia створила віртуальну екскурсію, яку присвятила 50-річчю популярного соусу.

Рецепт придумала філіппінський технолог Марія Ороса під час Другої світової війни. Тоді існували проблеми з постачанням помідорів, тому було неможливо виробляти традиційний кетчуп. Ороса експериментувала з різними фруктами й овочами й урешті-решт зупинилася на бананах як основному інгредієнті.

[Джеймс Лім, голова відділу маркетингу компанії]:
«Ми “офіліппінили” томатний кетчуп. Філіппінці — майстри це робити. Ми завжди винаходимо свій варіант, наприклад власні спагеті, хот-доги та інші страви».

Музей бананового кетчупу відкрили ще 2017 року в провінції Лагуна, що на півдні від Маніли. Але через пандемію фізично його скуштувати поки неможливо. Утім, у компанії через це не переймаються.

[Джеймс Лім, голова відділу маркетингу компанії]:
«Раніше його можна було покуштувати, лише приїхавши туди, а тепер його бачить увесь світ. Ми можемо розповісти про банановий кетчуп — унікальний винахід філіппінців — значно більшій аудиторії».

Філіппінський банановий кетчуп має солодкувато-гострий смак. Сьогодні його додають майже до всього: до омлетів, хот-догів і бутербродів. А ще він став невіддільною частиною місцевих страв зі спагеті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дізнатися історію знаменитого бананового кетчупу Філіппін тепер можна онлайнПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніМігранти масово перебираються через загородження на кордоні та здаються прикордонникам СШАНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: