Знаменитий кетчуп із бананів уже давно став частиною національної кулінарної історії Філіппін. А тепер про нього можна дізнатися не лише в музеї, а ще й онлайн. Компанія NutriAsia створила віртуальну екскурсію, яку присвятила 50-річчю популярного соусу.
Рецепт придумала філіппінський технолог Марія Ороса під час Другої світової війни. Тоді існували проблеми з постачанням помідорів, тому було неможливо виробляти традиційний кетчуп. Ороса експериментувала з різними фруктами й овочами й урешті-решт зупинилася на бананах як основному інгредієнті.
[Джеймс Лім, голова відділу маркетингу компанії]:
«Ми “офіліппінили” томатний кетчуп. Філіппінці — майстри це робити. Ми завжди винаходимо свій варіант, наприклад власні спагеті, хот-доги та інші страви».
Музей бананового кетчупу відкрили ще 2017 року в провінції Лагуна, що на півдні від Маніли. Але через пандемію фізично його скуштувати поки неможливо. Утім, у компанії через це не переймаються.
[Джеймс Лім, голова відділу маркетингу компанії]:
«Раніше його можна було покуштувати, лише приїхавши туди, а тепер його бачить увесь світ. Ми можемо розповісти про банановий кетчуп — унікальний винахід філіппінців — значно більшій аудиторії».
Філіппінський банановий кетчуп має солодкувато-гострий смак. Сьогодні його додають майже до всього: до омлетів, хот-догів і бутербродів. А ще він став невіддільною частиною місцевих страв зі спагеті.
Коротке посилання на цю сторінку: