24.06.2024
Телеканал NTD

Олексія Навального заборонили транспортувати до Німеччини

Олексія Навального заборонили транспортувати до Німеччини

Російського опозиціонера Олексія Навального, який потрапив до лікарні із сильним токсичним отруєнням, не зможуть перевезти на..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Російського опозиціонера Олексія Навального, який потрапив до лікарні із сильним токсичним отруєнням, не зможуть перевезти на лікування до Німеччини. Лікарі зробили висновок, що він нетранспортабельний.

Стан Навального залишається важким. 20 серпня під час перельоту з Томська до Москви йому стало погано. Літак здійснив екстрену посадку в Омську. Потім політика доставили до місцевої клінічної лікарні. Він у комі й під’єднаний до апарата вентиляції легенів.

Що спричинило отруєння, поки невідомо. У день перельоту Олексій нічого не їв. Тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська.

Багато активістів уважає, що отруєння було спробою вбивства.

[Володимир Кара-Мурза, віцепрезидент Фонду «Вільна Росія»]:
«Думаю, дуже важливо називати речі своїми іменами. Те, що сталося з Олексієм Навальним, це навмисне отруєння. Я щодо цього не маю жодних сумнівів. Це навмисне отруєння, яке спровокувала його політична діяльність».

Лідери деяких країн уже висловили готовність підтримати опозиціонера. Серед них президент Франції.

[Еммануель Макрон, президент Франції]:
«Звичайно, ми готові надати необхідну підтримку Олексію Навальному, його сім’ї та друзям у зв’язку з його станом здоров’я. Ми готові надати йому притулок і захист».

Олексій Навальний, який має українське походження, є одним із головних опонентів Володимира Путіна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Олексія Навального заборонили транспортувати до НімеччиниАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Австралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: