24.09.2024
Телеканал NTD

Дизайнер Елі Сааб розповів про вибух у Бейруті

Дизайнер Елі Сааб розповів про вибух у Бейруті

Кілька хвилин здавалися вічністю. Такі спогади ліванського дизайнера Елі Сааба про смертоносний вибух, який прогримів у..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Кілька хвилин здавалися вічністю. Такі спогади ліванського дизайнера Елі Сааба про смертоносний вибух, який прогримів у Бейруті 4 серпня. Тієї миті 56-річний модельєр стояв на порозі свого дому. А неподалік у його ательє працювало 200 людей, серед них і його син.

[Елі Сааб, дизайнер]:
«Я побачив закривавленого сина й не міг повірити. Я сказав собі, що він, хоч і поранений, та, слава Богу, уцілів. На його голові й руках були порізи. Минуло 15 хвилин, але здавалося, що пройшло два дні».

Через вибух у порту 178 людей загинуло, приблизно 6000 було поранено. Сааб-молодший каже, що серйозно пошкоджено їхнє підприємство в центрі Бейрута й дім, що стоїть за кілька сотень метрів від порту.

[Елі Сааб молодший, син Елі Сааба]:
«Ми бачили руйнування в домі, уламки, спантеличених людей на вулицях, машини. І ми не розуміли, чи буде щось ще. Ми телефоном дізнавалися, чи все гаразд. Нам казали, що хтось загинув, а хтось поранений чи пропав безвісти».

[Елі Сааб, дизайнер]:
«Це нагадало громадянську війну. Той самий запах, бруд, те ж розбите скло. Ми не хотіли до цього повертатися. Було б ліпше без цього».

Водночас дизайнер каже, що не збирається залишати Ліван. Він планує працювати, щоб встигнути підготувати колекцію до вересневих показів у Парижі.

[Елі Сааб, дизайнер]:
«Слава Богу, ми живі. І нам треба продовжувати, не можна зупинятися. Потрібно вмикати амбіції, кожен день приймати як виклик. Не можна зупинитися й розслабитися».

Крім підприємств Сааба, вибух зруйнував магазини та ательє ще двох ліванських дизайнерів: Зухайра Мурада й Рабіха Кайруза. Другого також тяжко поранено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дизайнер Елі Сааб розповів про вибух у БейрутіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМарокко: лазні закриті, води немаєСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: