25.07.2024
Телеканал NTD

Центр весільної продукції світу відчув удар від COVID-19

Центр весільної продукції світу відчув удар від COVID-19

Китайське місто Сучжоу — один із найбільших у світі експортерів весільної продукції. Коли почалася пандемія, на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Китайське місто Сучжоу — один із найбільших у світі експортерів весільної продукції. Коли почалася пандемія, на ньому позначилися карантині обмеження. Багато хто в усьому світі відклав весілля.

[Лю Фанфан, працівниця компанії з пошиття суконь]:
«Я хвилююся, бо це світова проблема, і нічого не вдієш. Непокоюся через те, що продажі йдуть погано, і це може позначитися на моїй роботі й житті. Побоювання є».

Продажі весільної продукції в Китаї з 2014 по 2018 рік зросли більш ніж у півтора раза. До 2023 року ця індустрія мала б зрости ще вдвічі. Однак чи справдяться тепер ці прогнози, невідомо.

[Сюй Чуаньхай, засновник компанії з продажу суконь]:
«Зараз стало набагато менше іноземних замовлень, немає і 10 %. Надіюся, що епідемію в інших країнах візьмуть під контроль, і весільні салони відчиняться. Це допоможе збільшити споживання».

[Чжу Юань, голова фабрики з пошиття весільних суконь]:
«Це дуже на нас впливає. Ефект величезний. З початку епідемії цього року клієнтів майже не було, бо всі закриті. Ми провели дослідження і з’ясували, що клієнтів залишилося від 10 до 20 %».

Власники магазинів тепер кажуть, що закуповують менше товару.

[Го Маньцзя, власниця весільного салону]:
«Раніше я вибирала кілька незвичайних суконь, які мені подобалися. Тепер я привожу менше й беру лише стандартні стилі, які зазвичай обирає більшість».

Невеликі весільні церемонії в Китаї зараз дозволені. Однак люди самі бояться запрошувати гостей і вважають за краще відкладати весілля.

[Вей Цзявень, наречена]:
«Звісно, епідемія на нас вплинула. Ми пів року були під психологічним і фізичним тиском через те, що відкладали весілля. На вулицю виходити не слід. Приводити дітей на церемонію теж, бо ризик епідемії ще зберігається. Ми також турбуємося про здоров’я наших гостей».

Варто зазначити, що на сході Китаю розмістилися не лише фабрики з пошиття весільних нарядів. Це також технологічний центр, де розташовані підприємства таких компаній, як Apple і Microsoft.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центр весільної продукції світу відчув удар від COVID-19На Канарських островах протестують проти масового туризмуНа Кубі закінчується паливо?Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямСрібло в Єгипті — нове золотоСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: