26.03.2024
Телеканал NTD

Криза у Венесуелі: люди спорудили саморобний водопровід

Криза у Венесуелі: люди спорудили саморобний водопровід

У Венесуелі на тлі економічної кризи та пандемії коронавірусу дедалі більше місцевих жителів не мають основних..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Венесуелі на тлі економічної кризи та пандемії коронавірусу дедалі більше місцевих жителів не мають основних комунальних послуг. Зокрема доступу до водопровідної води й електроенергії.

Нещодавно жителі Каракаса, столиці країни, самостійно спорудили систему, яка доставляє воду з покинутого тунелю в передмісті.

[Едвард Короніль, місцевий житель]:
«Ми працюємо над проектом постачання води з цього тунелю. Уже кілька країн роблять те ж саме. Ми доставляємо питну воду звідси до наших громад».

Для цього треба було 1300 метрів шлангів. Також усі жителі «скинулися» по 10 доларів на витратні матеріали.

[Ірайма Москосо, місцева жителька]:

«Я зустрілася з людьми й показала свій проект. Його схвалили. Ми знайшли в тунелі багато шлангів. Ми вирішили взяти ці шланги й використати їх для створення системи, щоб люди могли одержувати воду».

[Маркос Фуг’єра, місцевий житель]:
«Мусимо дякувати Богові, що маємо цей колодязь. Якби не він, то було б складно добути воду. Дякую також людям, які діставали й установлювали шланги. Сподіваюся, що весь район Котіса матиме воду. Принаймні вона з’явиться в тих, у кого її раніше не було».

Згідно з дослідженнями, 73 % населення Венесуели отримують воду з перебоями. П’ята частина країни останній тиждень жила взагалі без води. А стабільне водопостачання мають лише трохи більше ніж 7 % громадян.

Багато років венесуельці отримували газ та воду за низькими цінами завдяки субсидіям соціалістичної влади. Однак тепер, коли економіку країни спіткала глибока економічна криза, підтримувати мінімальні ціни стало неможливо. До того ж водопроводи й очисні станції багато років стоять занедбаними, і їх давно як слід не ремонтували.

Тим часом сам президент Ніколас Мадуро каже, що вода не надходить зі стратегічного сховища нібито через саботаж.
Коротке посилання на цю сторінку:

Криза у Венесуелі: люди спорудили саморобний водопровідООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Науковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: