26.01.2024
Телеканал NTD

У Франції у фламінго вилупилося 12 тисяч пташенят

У Франції у фламінго вилупилося 12 тисяч пташенят

На солончаках біля французького міста Ег-Морт зазвичай гніздиться найбільша в Європі колонія рожевих фламінго. А цього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На солончаках біля французького міста Ег-Морт зазвичай гніздиться найбільша в Європі колонія рожевих фламінго. А цього року фахівці нарахували тут, можливо, найбільшу кількість птахів за 45 років спостережень.

[Флоранс Сакі, голова відділу туризму Ег-Морта]:
«Неймовірно, але цього року на солончаках Ег-Морта народилося близько 10‒12 тисяч пташенят фламінго. Фахівці нарахували тут коло 35 тисяч пар дорослих птахів».

Зазвичай тут народжується близько тисячі пташенят фламінго. Рекордний приплід фахівці пояснюють сприятливими умовами. Співробітники природоохоронних організацій побудували на солончаках штучні острови. До того ж позитивно вплинув і карантин.

[Флоранс Сакі, голова відділу туризму Ег-Морта]:
«Неподалік розташований аеропорт “Монпельє”, але авіарейси тимчасово скасували. Гадаю, це посприяло тому, що на світ з’явилося більше фламінго».

Зараз природоохоронці дбають про те, щоби пташенят не турбували.

[Флоранс Сакі, голова відділу туризму Ег-Морта]:
«Пташенята фламінго поки не літають. Ми помістили їх у захищену частину солончаку. Зараз вони в безпеці, і ми не хочемо, щоб це місце перетворилося на туристичний об’єкт».

Коли настане осінь, більша частина фламінго полетить до Іспанії, Італії, Туреччини та Північної Африки. Фахівці відмітили 300 птахів, за якими спостерігатимуть. Інформація буде доступною дослідницьким центрам усього світу.

Поки французькі орнітологи не можуть сказати, чи народиться тут стільки ж фламінго наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції у фламінго вилупилося 12 тисяч пташенятКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: