28.09.2024
Телеканал NTD

Сільським дітям в Індії вмикають аудіоуроки

Сільським дітям в Індії вмикають аудіоуроки

Індійські діти віддаленого села Дандвал знову можуть навчатися. Але замість викладача перед ними стоїть аудіоколонка, через..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Індійські діти віддаленого села Дандвал знову можуть навчатися. Але замість викладача перед ними стоїть аудіоколонка, через яку транслюється запис уроку. Проект «Розмовна школа» розпочала індійська некомерційна організація, яка ось уже десять років допомагає розвитку сіл.

[Шраддха Шрінгарпуре, співробітниця благодійного фонду]:
«Дуже приємно бачити, як діти приводять молодших братів і сестер. Вони поспішають, беруть зошити, підручники й сідають у намальовані кола. Ми намалювали їх, щоб забезпечити дистанцію. Це дуже важливо. Діти сідають саме в них і не займають інших місць».

Школи в Індії закрилися понад чотири місяці тому. Міські діти вчаться й далі, але онлайн. А в такому віддаленому місці, як Дандвал, не завжди є навіть електрика й телефонний зв’язок, а інтернет так і зовсім велика рідкість.

Щоб допомогти сільським дітям, співробітники благодійного фонду два місяці записували уроки.

[школярка]:

«Ми повторюємо за гучномовцем, переказуємо всілякі історії, співаємо, читаємо вірші та вчимо англійські слова».

Батьки раді, що діти знову роблять щось корисне.

[мама школяра]:
«Школа закрилася, і син почав бігати в ліс. Тепер “Розмовна школа” дісталася й до нас, і хлопець знову вчиться. Він співає і щось розповідає. Я задоволена».

«Розмовна школа» працює вже в шістьох селах. Незабаром так навчатиметься щонайменше 1000 дітей.

В Індії живе чверть мільйона учнів. Торік половина з них ходила до приватних шкіл, бо там якість освіти ліпша, ніж у державних.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сільським дітям в Індії вмикають аудіоурокиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: