16.12.2024
Телеканал NTD

Яку насправді зовнішність мав Рафаель, і що йому не подобалося у своєму обличчі

Яку насправді зовнішність мав Рафаель, і що йому не подобалося у своєму обличчі

Майстру доби Відродження Рафаелю, мабуть, не подобався його ніс. Такого висновку дійшли вчені Римського університету, які..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Майстру доби Відродження Рафаелю, мабуть, не подобався його ніс. Такого висновку дійшли вчені Римського університету, які зробили 3D-реконструкцію обличчя італійського живописця.

Очі й губи на змодельованій голові схожі на ті, що художник малював на автопортретах. Однак ніс на картинах інший. Учені вважають, що Рафаель хотів зобразити свою зовнішність витонченішою.

Модель обличчя зробили на основі гіпсового зліпка, знятого з імовірного черепа художника. Його останки, поховані в римському Пантеоні, ексгумували 1833 року. Поруч також спочивали учні Рафаеля; крім того, знайдено й непізнані кістки.

Науковці відтворили зовнішність художника, бо хотіли переконатися, що останки належать саме йому. Експеримент підтвердив це на 85 %.

Рафаель народився 1483 року в Урбіно, а помер 1520-го в Римі. Йому було 37 років. Учені вважають, що смерть спричинило респіраторне захворювання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Яку насправді зовнішність мав Рафаель, і що йому не подобалося у своєму обличчіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Французький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: