19.12.2024
Телеканал NTD

Жити як ніндзя: японець зберігає старовинне мистецтво

Жити як ніндзя: японець зберігає старовинне мистецтво

45-річний Геніті Міцухасі — сучасний ніндзя. Він живе в місті Іга в центрі Японії і зберігає..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

45-річний Геніті Міцухасі — сучасний ніндзя. Він живе в місті Іга в центрі Японії і зберігає традиції знаменитих розвідників.

Японець народився в Осаці. Останні 30 років займався бойовими мистецтвами. Але зрозумів, що найефективніший спосіб самозахисту — це саме ніндзюцу.

[Геніті Міцухасі, ніндзя]:
«Можна використовувати зброю чи користуватися тілом противника. Щоб вижити, можна пускати в дію все, що завгодно. Техніка спирається на реальні умови. Вона не обмежена жорсткими рамками й дуже гнучка».

Цікаво, що Геніті став ніндзя після навчання в місцевому університеті. Курс відкрили 2018 року. Чоловік був одним із трьох його слухачів. Зрештою завершив навчання лише він.

Тепер Геніті керує готелем, а також проводить курси бойового мистецтва. Учитися приїжджають й іноземці.

[Генрі Курц, 19-річний учень]:
«Я би сказав, що це не просто тренування, це спосіб життя. І найнезвичніше для мене це фермерувати. Тренування проходять один, два чи три рази на тиждень. Також треба вчитися використовувати своє тіло, застосовувати це в повсякденному житті: коли рубаєш дрова, носиш воду».

Геніті каже, що ніндзюцу — це й правильне ставлення до довкілля. Він має своє рисове поле, а ще вирощує овочі.

[Геніті Міцухасі, ніндзя]:
«Треба не просто вивчати якийсь один аспект техніки, а досліджувати стиль життя ніндзя. Це й самооборона, й екологічний спосіб життя. Варто знати, як правильно взаємодіяти з природою й робити це з однодумцями».

Ніндзя називали майстрів, які вивчали комплексну дисципліну шпигунства й диверсійної роботи в тилу ворога. Мистецтво виникло в Японії у XV столітті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жити як ніндзя: японець зберігає старовинне мистецтвоОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтів200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівВ Італії вимирають газетні кіоскиЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: