26.04.2024
Телеканал NTD

Пандемія пішла на користь курорту в Боснії і Герцеговині

Пандемія пішла на користь курорту в Боснії і Герцеговині

Сонце, море й пісок боснійського узбережжя. Неум — єдиний курорт Боснії і Герцеговини біля Адріатичного моря...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сонце, море й пісок боснійського узбережжя. Неум — єдиний курорт Боснії і Герцеговини біля Адріатичного моря. І пандемія йому посприяла.

Сюди приїжджає рекордна кількість туристів, бо через карантинні обмеження в них залишилося мало варіантів. Так, кордони сусідньої Хорватії поки закриті.

У Неумі до кінця серпня заброньовано всі 30 тисяч наявних готельних місць. Водночас 85 % відпочивальників — боснійці.

[Давор Кресич, маркетолог одного з готелів Неума]:

«Хорватія зробила чудовий крок — закрила кордони для жителів Боснії та деяких інших країн. І тоді Неум став головним місцем відпочинку для боснійців та інших туристів».

Утім, тут теж є загроза поширення коронавірусу. Так, у місті вже виявили кілька випадків. Туристи кажуть, що не втрачають пильності.

[відпочивальник]:
«Поки не випустили вакцину, вірусу треба боятися».

[відпочивальниця]:
«Не думаю, що тут через вірус небезпечно. Ми тримаємо дистанцію, намагаємося уберегтися. Та надто не переймаємося. Ситуація поліпшилася».

[відпочивальниця]:
«Нам тут дуже подобається. Це унікальна можливість приїхати на морське узбережжя. Ми щасливі. Це невелике затишне місце. Певно, приїдемо сюди знову».

Туристична галузь Боснії і Герцеговини через пандемію дуже постраждала. Такі популярні міста, як Сараєво, Мостар та Меджугор’є, повідомляють про спад туристичного потоку на 80 %.

Туризм — п’ята за важливістю індустрія країни. У ній працює близько 60 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пандемія пішла на користь курорту в Боснії і ГерцеговиніВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: