20.02.2024
Телеканал NTD

Стародавні печери перетворили на сучасну галерею

Стародавні печери перетворили на сучасну галерею

Екскурсії печерами Бейт-Гуврін в Ізраїлі проводять уже сотні років: з біблійних часів і донині. Але тепер..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Екскурсії печерами Бейт-Гуврін в Ізраїлі проводять уже сотні років: з біблійних часів і донині. Але тепер тут з’явилися й твори сучасності — сім скульптур і відеоінсталяцій італійського художника Іво Бісіньяно.

2014 року печери потрапили до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Вони розташовані в передмісті Єрусалима на давньому торговому шляху між Месопотамією і Єгиптом. З VIII століття до нашої ери тут уживалися різні народи й культури.

У той час у печерах добували вапняк і створювали місця для поховань. До них також утікали під час ураганів або навали ворожих військ.

[Дана Барнеа, представниця Управління національних парків Ізраїлю]:

«До цієї печери не можна було зайти впродовж 20 років. Але тепер ми вирішили її відкрити, бо через коронавірус ситуація змінилася. Люди тепер не хочуть бути в закритих приміщеннях і шукають заходи на відкритому повітрі».

Виставка триватиме до 10 жовтня. Щоб побачити її, треба попередньо зареєструватися на сайті Управління національних парків Ізраїлю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стародавні печери перетворили на сучасну галереюМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Ведмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися ковалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: