20.12.2024
Телеканал NTD

Гості Віндзорського замку вперше за 40 років зможуть гуляти королівським садом

Гості Віндзорського замку вперше за 40 років зможуть гуляти королівським садом

Уперше за 40 років усі охочі зможуть прогулятися королівським садом на східній терасі Віндзорського замку. Зараз..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Уперше за 40 років усі охочі зможуть прогулятися королівським садом на східній терасі Віндзорського замку. Зараз у цьому місці цвіте 3500 кущів троянд, а в середні віки пролягав оборонний рів.

У XVII столітті Карл II створив тут терасу й заклав галявини для боулінгу. Але справжня історія саду почалася 1824 року.

[Річард Вільямс, куратор Віндзорського замку]:
«Його створив Георг IV, а потім змінила королева Вікторія і принц Альберт. Але сад у нинішньому вигляді спроектував герцог Единбурзький (чоловік Єлизавети II). 1971 року він розробив новий дизайн, придумав, де закласти трояндові квітники, і навіть спроектував у центрі фонтан у вигляді лотоса».

Сад примітний і тим, що за часів Другої світової війни його перетворили на город.

[Річард Вільямс, куратор Віндзорського замку]:
«Для юних принцес Єлизавети й Маргарет виділили дві окремі ділянки. Сестри вирощували солодку кукурудзу, помідори й боби. Думаю, це було частиною допомоги під час війни. Вони робили свій внесок».

Віндзорському замку вже майже тисяча років. Це одна з офіційних резиденцій королеви Єлизавети II. Вона провела тут в ізоляції останні кілька місяців, коли світ охопила пандемія.

Королівський сад буде відкритим для гостей у вихідні в серпні та вересні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гості Віндзорського замку вперше за 40 років зможуть гуляти королівським садомДва індійські ресторани судяться через куряче каріДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВ Італії вимирають газетні кіоскиГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: