27.07.2024
Телеканал NTD

Оперу Вагнера поставили в Болгарії на рухомій сцені на озері

Оперу Вагнера поставили в Болгарії на рухомій сцені на озері

Цю театральну сцену встановлено прямо на поверхні болгарського озера Панчарево. А актори Софійської опери готуються до..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цю театральну сцену встановлено прямо на поверхні болгарського озера Панчарево. А актори Софійської опери готуються до виступу. Уже скоро тут покажуть твір Вагнера «Золото Рейну».

Режисер Пламен Карталов придумав спосіб, як обійти обмеження, накладені під час пандемії. Він вирішив проводити виступи просто неба, поєднуючи класику з чарівними природними пейзажами.

[Пламен Карталов, директор Оперного театру Софії]:
«Цікаво, що під час карантину ми були змушені щонайперше дбати про здоров’я, а вже потім про все інше. Та я подумав, що ж робитимуть артисти, коли карантин закінчиться? Ось тоді й виникла ідея організувати фестиваль просто неба на озері Панчарево».

Карталов очолює Софійську оперу вже майже 20 років. «Золото Рейну» й кілька інших постановок він режисирував спеціально для відкритих виступів на озері.

[Пламен Карталов, директор Оперного театру Софії]:
«Це дало змогу нашим глядачам відкинути страхи й прийти до нас. Софійська опера має багато шанувальників. Але тепер вони отримали іншу адресу. Їм уже не треба боятися, бо ми на відкритому повітрі, а не в театрі. І деякі глядачі приходять уперше через цікавість. Вони хочуть подивитися на поєднання драматургії з природним пейзажем».

Сцену розробив художник Ніколай Панайотов. Центральний її елемент — величезне підсвічене кільце.

А оркестр грає в спеціальному критому павільйоні, у якому не страшний ані дощ, ані вітер.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оперу Вагнера поставили в Болгарії на рухомій сцені на озеріНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраПінболом захоплюється дедалі більше молодіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: