24.12.2024
Телеканал NTD

Британки об’їхали в тандемі навколо світу й установили рекорд Гіннеса

Британки об'їхали в тандемі навколо світу й установили рекорд Гіннеса

Ці дві британки потрапили до Книги рекордів Гіннеса за найшвидшу кругосвітню подорож на двомісному велосипеді. 54-річна..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ці дві британки потрапили до Книги рекордів Гіннеса за найшвидшу кругосвітню подорож на двомісному велосипеді. 54-річна Кет Дікстон і 55-річна Раз Марсден виїхали торік у червні. Маршрут подолали за 263 дні 8 годин і 7 хвилин.

Вони побили рекорд не лише серед жінок, а й серед чоловіків. Попередній найкоротший час подорожі — 281 день.

Мандрівниці долали в середньому по 110 кілометрів за день. Вони проїхали через 25 різних країн на п’яти континентах.

[Кет Дікстон і Раз Марсден, велосипедистки]:

«Ми завжди хотіли об’їхати навколо світу на велосипедах. Якийсь час ми разом каталися, а потім почали обговорювати, чому б не відправитися в поїздку в тандемі. <> Так, це мені здалося гарною ідеєю. Я погодилася. А потім ми майже рік усе обговорювали й планували. Стартували торік у червні».

Загалом британки подолали 29 тисяч 391 кілометр. Завершилася їхня подорож 18 березня цього року, коли почався карантин.

[Кет Дікстон, велосипедистка]:
«Щодня була нова пригода, це було чудово. І хоча я нетерпляче чекала можливості відпочити, але вже скучаю за велосипедом. Повернувшись, ми одразу виявилися в умовах карантину. Приїхали в середу, а в понеділок у Великій Британії запровадили обмеження. І це був великий контраст: спочатку ми щодня їхали, а потім опинилися в ізоляції».

Жінки почали подорож через Європу, потім потрапили до Індії та М’янми, звідти — до Сінгапуру та Австралії. Там їм довелося зіткнутися з недавніми пожежами.

[Кет Дікстон і Раз Марсден, велосипедистки]:
«Погода була однією з найбільших перешкод. Були мусонні дощі, а в Австралії… <> Там були пожежі. Довелося об’їжджати дим і вогонь. Їхати на велосипеді крізь дим дуже неприємно».

Далі велосипедистки вирушили до США та Мексики, звідти — до Марокко, Іспанії, Франції і назад до Великої Британії.

Їхнє досягнення включать у видання Книги рекордів 2021 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британки об’їхали в тандемі навколо світу й установили рекорд ГіннесаКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівПрогулянка найромантичнішим садом світуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Боснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: