Водночас останніми роками в Нігерії з’являється шоколад і вітчизняного виробництва. Один із брендів належить Фемі Оєдіпе. На її фабриці в Лагосі роблять шоколад вручну.
[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:
«Моє завдання — якнайліпше просувати шоколадну продукцію місцевого виробництва, щоб задовольнити потреби нігерійців, і робити шоколад, який може конкурувати з міжнародними брендами».
Імпортний шоколад у Нігерії, як правило, дешевший за вітчизняний. Тому місцеві виробники приділяють увагу якості, а не кількості продукції. На цій фабриці шоколад роблять без консервантів та інших хімічних добавок.
[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:
«Наш бренд — лише крапля, яка намагається створити могутній океан. Ми робимо все можливе, щоби підвищити цінність цього сектору в Нігерії, тому треба набагато більше людей, які хочуть це розвивати».
Труднощів у нігерійських виробників багато. Приміром, у Лагосі часто вимикають світло, і фабрика Фемі по кілька днів поспіль змушена користуватися автономним генератором.
Однак складнощі нігерійку не спиняють. Вона відкрила справу чотири роки тому. Спочатку за рік фабрика переробляла 240 кілограмів какао-бобів, тепер — шість тонн. Фемі планує із часом збільшити виробничу потужність до 72 тонн на рік.
Коротке посилання на цю сторінку: