29.03.2024
Телеканал NTD

Нігерійка робить шоколад, який здатен конкурувати з імпортним

Нігерійка робить шоколад, який здатен конкурувати з імпортним

Нігерія — один із найбільших у світі виробників какао-бобів. Однак на полицях місцевих магазинів лежить переважно..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Нігерія — один із найбільших у світі виробників какао-бобів. Однак на полицях місцевих магазинів лежить переважно імпортний шоколад, а левова частка врожаю йде на експорт.

Водночас останніми роками в Нігерії з’являється шоколад і вітчизняного виробництва. Один із брендів належить Фемі Оєдіпе. На її фабриці в Лагосі роблять шоколад вручну.

[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:
«Моє завдання — якнайліпше просувати шоколадну продукцію місцевого виробництва, щоб задовольнити потреби нігерійців, і робити шоколад, який може конкурувати з міжнародними брендами».

Імпортний шоколад у Нігерії, як правило, дешевший за вітчизняний. Тому місцеві виробники приділяють увагу якості, а не кількості продукції. На цій фабриці шоколад роблять без консервантів та інших хімічних добавок.

[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:

«Наш бренд — лише крапля, яка намагається створити могутній океан. Ми робимо все можливе, щоби підвищити цінність цього сектору в Нігерії, тому треба набагато більше людей, які хочуть це розвивати».

Труднощів у нігерійських виробників багато. Приміром, у Лагосі часто вимикають світло, і фабрика Фемі по кілька днів поспіль змушена користуватися автономним генератором.

Однак складнощі нігерійку не спиняють. Вона відкрила справу чотири роки тому. Спочатку за рік фабрика переробляла 240 кілограмів какао-бобів, тепер — шість тонн. Фемі планує із часом збільшити виробничу потужність до 72 тонн на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійка робить шоколад, який здатен конкурувати з імпортнимНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: