Робін Юкіліс — мати й автор кількох книжок про правильне харчування й про те, як мати струнку фігуру. Однак під час пандемії вона сама почала заїдати стрес калорійною їжею.
[Робін Юкіліс, експерт у сфері здоров’я та харчування]:
«Я ніколи не їла стільки печива, як за останні чотири місяці. В ідеалі не варто їсти рафіновані вуглеводи, рафінований цукор, оброблене борошно. Вони шкодять нашому тілу. Але ж ми раніше не стикалися з пандемією. Хто я така, щоб казати вам, щоб ви негайно облишили печиво? Я сама навіть не можу цього зробити. Але раджу зосередитися на хорошому».
Робін каже, що печиво не вельми зашкодить, якщо його поєднувати зі здоровими вуглеводами й великою кількістю овочів. І навіть хлібні злаки можуть бути корисними, якщо допомагають вам почуватися ліпше.
Згідно з дослідженнями, лише в США продажі печива й солодощів під час пандемії зросли на 50 %.
Експерти радять: ті, хто боїться погладшати, можуть спробувати інтервальне голодування.
[Робін Юкіліс, експерт у сфері здоров’я та харчування]:
«Зазвичай це дванадцятигодинний період між останнім і першим прийомом їжі. Це дає змогу вашому організмові відпочити. Також це може перезапустити ваш метаболізм, дає перепочити системі травлення».
Ще один експерт розповідає, як зберігати холоднокровність, працюючи з дому.
[Кевін Джілліленд, фізіолог]:
«У звичайному робочому середовищі ми робимо багато перерв. І нам, коли ми вдома, не вистачає особистої взаємодії з людьми. Але навіть вдома потрібно робити паузи, вставати й трохи рухатися. Можна, приміром, зателефонувати колезі чи другу й запитати, як справи».
Також він зазначає, що вдома слід чітко розмежувати місце роботи й зони, де діти вчаться чи граються. Це дасть змогу уникнути непорозумінь.
Коротке посилання на цю сторінку: