28.12.2024
Телеканал NTD

Заїдаєте стрес солодощами? Експерти кажуть, що печиво під час пандемії не зашкодить

Заїдаєте стрес солодощами? Експерти кажуть, що печиво під час пандемії не зашкодить

Помірне харчування, відкидання негативних думок і спілкування з друзями, колегами та близькими. Ось деякі поради від..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Помірне харчування, відкидання негативних думок і спілкування з друзями, колегами та близькими. Ось деякі поради від експертів у сфері здоров’я та правильного харчування, які допоможуть пережити пандемію коронавірусу.

Робін Юкіліс — мати й автор кількох книжок про правильне харчування й про те, як мати струнку фігуру. Однак під час пандемії вона сама почала заїдати стрес калорійною їжею.

[Робін Юкіліс, експерт у сфері здоров’я та харчування]:
«Я ніколи не їла стільки печива, як за останні чотири місяці. В ідеалі не варто їсти рафіновані вуглеводи, рафінований цукор, оброблене борошно. Вони шкодять нашому тілу. Але ж ми раніше не стикалися з пандемією. Хто я така, щоб казати вам, щоб ви негайно облишили печиво? Я сама навіть не можу цього зробити. Але раджу зосередитися на хорошому».

Робін каже, що печиво не вельми зашкодить, якщо його поєднувати зі здоровими вуглеводами й великою кількістю овочів. І навіть хлібні злаки можуть бути корисними, якщо допомагають вам почуватися ліпше.

Згідно з дослідженнями, лише в США продажі печива й солодощів під час пандемії зросли на 50 %.

Експерти радять: ті, хто боїться погладшати, можуть спробувати інтервальне голодування.

[Робін Юкіліс, експерт у сфері здоров’я та харчування]:
«Зазвичай це дванадцятигодинний період між останнім і першим прийомом їжі. Це дає змогу вашому організмові відпочити. Також це може перезапустити ваш метаболізм, дає перепочити системі травлення».

Ще один експерт розповідає, як зберігати холоднокровність, працюючи з дому.

[Кевін Джілліленд, фізіолог]:
«У звичайному робочому середовищі ми робимо багато перерв. І нам, коли ми вдома, не вистачає особистої взаємодії з людьми. Але навіть вдома потрібно робити паузи, вставати й трохи рухатися. Можна, приміром, зателефонувати колезі чи другу й запитати, як справи».

Також він зазначає, що вдома слід чітко розмежувати місце роботи й зони, де діти вчаться чи граються. Це дасть змогу уникнути непорозумінь.
Коротке посилання на цю сторінку:

Заїдаєте стрес солодощами? Експерти кажуть, що печиво під час пандемії не зашкодитьРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Тримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: