24.01.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку дизайнерські маски для обличчя доповнюють образи й показують статус

У Нью-Йорку дизайнерські маски для обличчя доповнюють образи й показують статус

Маски для обличчя в Нью-Йорку давно перестали бути просто засобом захисту. Вони стають дедалі стильнішими та..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Маски для обличчя в Нью-Йорку давно перестали бути просто засобом захисту. Вони стають дедалі стильнішими та дорожчими: за їхньої допомоги створюють модні образи й показують свій соціальний статус.

[Мелісса Кетч, жителька Нью-Йорка]:
«Мені подобається бути показною, вишуканою. Перші маски, які я побачила, це були звичайні медичні блакитного кольору. Але вони не поєднувалися з моїм одягом. Мені хотілося чогось модного».

Жителька Нью-Йорка Мелісса родом із Кот-д’Івуару. Із собою на інтерв’ю принесла маску, яка, як вона каже, показує її коріння.

[Мелісса Кетч, жителька Нью-Йорка]:
«Вона передає мою культуру, Африку. Спочатку я приїхала з Африки… Але це не все. Мені ще подобається візерунок, бо він підходить до чималої кількості моїх нарядів. Він нейтральний, тому мій образ ідеально з ним поєднується».

Утім, не всі підтримують носіння занадто дорогих захисних засобів.

[Мері Епнер, аналітик]:
«З одного боку, людям подобається їх купувати за сотні доларів. Однак деякі клієнти, які можуть собі це дозволити, не дуже хочуть це робити з огляду на стан економіки. Вони відчувають, що це занадто пафосно й дещо схоже на хвастощі».

Ось деякі з дизайнерських масок. Наприклад, за цю червону, прикрашену кристалами Сваровскі, просять 500 доларів.

[Мері Епнер, аналітик]:
«Утім, у майбутньому цей тренд наростатиме. Люди показуватимуть масками свій соціальний статус. Особливо молодь, яка повертається до шкіл та коледжів».

Утім, є й ті, хто продає дизайнерські маски не лише для заробітку. Наприклад, вироби Торі Берч досить доступні: коштують приблизно 35 доларів за штуку. Водночас 10 доларів із кожної покупки йдуть на допомогу в протистоянні пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку дизайнерські маски для обличчя доповнюють образи й показують статусВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: