26.01.2024
Телеканал NTD

Індійські школярки відкрили астероїд, який може бути небезпечним для Землі

Індійські школярки відкрили астероїд, який може бути небезпечним для Землі

Дві 14-річні школярки в індійському місті Сурат відкрили новий астероїд, який зближується з нашою планетою. Вони..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дві 14-річні школярки в індійському місті Сурат відкрили новий астероїд, який зближується з нашою планетою. Вони виявили його, переглядаючи зображення з телескопа Гавайського університету.

[Вайдехі Векарія, школярка]:
«Багато вчених знаходять безліч астероїдів, але це відкриття особливе, бо цей астероїд зближується із Землею. Зараз він обертається навколо Марса. Можливо, астероїд наблизитися до Землі за мільйон років. Можливо, він обертатиметься навколо, як Місяць, але може й зіткнутися з нашою планетою».

Дівчатка раніше брали участь у цивільній програмі НАСА й вивчали астрономію.

Астероїд тимчасово назвали HLV2514. Офіційне ім’я він дістане, коли НАСА перевірить дані й підтвердить, що це відкриття.

Астероїди, які зближуються із Землею, залежно від параметрів орбіти ділять на чотири групи. Деякі з них потенційно небезпечні для нашої планети.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійські школярки відкрили астероїд, який може бути небезпечним для ЗемліЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: