19.04.2024
Телеканал NTD

Роберт Бенкен і Кріс Кессіді здійснили вихід у відкритий космос

Роберт Бенкен і Кріс Кессіді здійснили вихід у відкритий космос

Астронавти НАСА Роберт Бенкен і Кріс Кессіді провели низку робіт за межами МКС. Вони пробули у..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Астронавти НАСА Роберт Бенкен і Кріс Кессіді провели низку робіт за межами МКС. Вони пробули у відкритому космосі п’ять із половиною годин. Це вже другий їхній вихід за тиждень.

Астронавти встановили захисний блок, де зберігатимуться дві роботизовані системи, які здатні виявляти витік аміаку. Його використовують для охолодження станції.

Також Бенкен і Кессіді демонтували старі підіймачі біля основи сонячних батарей станції, провели на модулі «Спокій» підготовчі роботи для встановлення нового шлюзу й виконали інші завдання.

В обох астронавтів це був десятий вихід у відкритий космос. Крім них, десять разів за межами МКС побувало тільки двоє американців: Майкл Лопес-Алегрія і Пеггі Вітсон.

Бенкен загалом пробув у відкритому космосі 61 годину й 10 хвилин, а Кессіді — 54 години й 51 хвилину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роберт Бенкен і Кріс Кессіді здійснили вихід у відкритий космосАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНові протези дають змогу відчувати температуру предметівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: