25.09.2024
Телеканал NTD

Британці створили перший у світі захисний екран для обличчя без пластику

Британці створили перший у світі захисний екран для обличчя без пластику

Під час пандемії до пластикових відходів додалися використані медичні маски, захисні екрани для обличчя й гумові..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Під час пандемії до пластикових відходів додалися використані медичні маски, захисні екрани для обличчя й гумові рукавички. Група британських компаній у відповідь на цю загрозу природі створює екологічні засоби захисту.

[Шан Сазерленд, співзасновниця екологічного проекту]:
«Ми хочемо, щоб люди відчували себе захищеними, відчували себе в безпеці. Але вони не розуміють, що для цього не потрібен пластик. Є багато інших матеріалів».

Одна британська компанія, що виробляє екологічне паковання, створила захисний екран для обличчя без пластику.

[Ієн Бейтс, співробітник компанії — розробника захисного екрана]:
«Його зроблено з біорозкладного й екологічного матеріалу. Прозору частину виготовлено ​​з деревної маси. Не віриться, що вона прозора, але це так. А цю частину зроблено з картону».

Також ці захисні екрани не пітніють. Вони коштують приблизно стільки ж, скільки їхні пластикові аналоги, і водночас безпечні для довкілля.

Інша британська фірма робить маски для обличчя з екологічно чистої бавовни. Вони тришарові. Завдяки обробленню за допомогою технології наносильвер, такі маски захищають від вірусів, бактерій і мікробів. Вони водонепроникні, але дають змогу легко дихати. Прати їх можна до 30 разів.

[Ніколь Макдермотт, співробітниця компанії — виробника масок із бавовни]:
«Ми мусили визнати, що коронавірус назавжди змінив наш світ. Відколи з’явилися нові законодавчі норми, маски для обличчя стали частиною нашого гардероба. А те, що багато масок одноразові, і, проносивши такий аксесуар день, потрібно його викидати, просто неправильно».

Наступним кроком в удосконаленні засобів індивідуального захисту може стати виробництво біорозкладних рукавичок і захисних халатів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британці створили перший у світі захисний екран для обличчя без пластикуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: