26.04.2024
Телеканал NTD

У Єрусалимі знайшли руїни царських комор віком 2700 років

У Єрусалимі знайшли руїни царських комор віком 2700 років

Ізраїльські археологи виявили решти величезної стародавньої будівлі віком 2700 років. Руїни розташовані недалеко від посольства США..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ізраїльські археологи виявили решти величезної стародавньої будівлі віком 2700 років. Руїни розташовані недалеко від посольства США в Єрусалимі. Споруду звели за часів юдейських царів Єзекії та Манасії.

На місці розкопок також знайшли керамічний посуд із відбитками печаток, на яких видно написи давньоєврейською мовою. Загалом до рук археологів потрапило 120 таких відбитків. Учені вважають, що в будівлі зберігалися зібрані царем податки.

[Нерія Сапір, співробітник Управління старожитностей Ізраїлю]:
«Велика колекція відбитків печаток, знайдених тут, — одна з найдивовижніших в Ізраїлі. Здебільшого це печатки царів. Також є відтиски з іменами людей. Можливо, це юдейські чиновники чи якісь вельможі, які в ті часи керували економічною системою Юдеї».

На печатках також написано назви чотирьох юдейських міст. Відбитки зроблено на ручках глеків, у яких, імовірно, зберігалося вино й оливкова олія. Їх у цій місцевості виробляли у великих обсягах.

[Нерія Сапір, співробітник Управління старожитностей Ізраїлю]:
«Тут, мабуть, зберігали й переробляли сільськогосподарську продукцію в ті часи, коли царство стояло перед обличчям випробувань. Можливо, вони готувалися до навали Сінаххеріба, який спустошив усе царство Юдея та Єрусалим».

Стародавню будівлю зведено з великих каменів, і її оточувало кілька мурів. Археологи також знайшли керамічні фігурки вершників, жінок і тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єрусалимі знайшли руїни царських комор віком 2700 роківДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: