25.03.2024
Телеканал NTD

Новий тестер допоможе визначати COVID-19 за лічені секунди

Новий тестер допоможе визначати COVID-19 за лічені секунди

Лікарня в південному місті Ліон у Франції тестує новий апарат, який показує наявність коронавірусу в пацієнтів..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Лікарня в південному місті Ліон у Франції тестує новий апарат, який показує наявність коронавірусу в пацієнтів за лічені секунди.

Щоб поставити діагноз, людина просто має подути в трубку.

[Крістіан Жорж, дослідник]:
«Пацієнти дмуть сюди, й апарат фіксує всі молекули, що містяться у видихнутому повітрі. Так можна виявити ознаки хвороби».

Прилад уже проходить другу фазу випробувань. Перша тривала три місяці. Брали участь десятки людей. Серед них і 20 пацієнтів із коронавірусом.

[Крістіан Жорж, дослідник]:
«Для звичайного тестування потрібен певний час. А тут — за секунду. Просто треба дути в апарат, й одразу видно результат».

Крім швидкості, є й інша перевага: цей тест не викликає жодних неприємних відчуттів.

[Жан-Крістоф Рішар, голова відділу швидкої допомоги]:
«Коли проводять ПЛР-тест, у носовий канал на 10 сантиметрів просовують ватяну паличку. Насправді, це боляче. А наша технологія ліпша тим, що вона повністю безболісна».

Апарат планують почати використовувати вже до кінця року.

[Жан-Крістоф Рішар, голова відділу швидкої допомоги]:
«Перевага цього швидкого тесту в тому, що результати отримуєш негайно, і пацієнта відразу можна перевести до потрібного відділення лікарні. Друга перевага — чим скоріше буде діагноз, тим швидше зможемо почати лікувати».

Однак такі прилади надто дорогі. Поки що обладнати всі лікарні ними неможливо. Але якщо випробування дадуть успішний результат, то з часом з’являться дешевші аналоги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий тестер допоможе визначати COVID-19 за лічені секундиУ Дубаї корали вирощують по-новомуНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в Шотландії«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: