26.10.2024
Телеканал NTD

У Нідерландах розробили біопластик, який розкладається за роки, а не століття

У Нідерландах розробили біопластик, який розкладається за роки, а не століття

Амстердамська компанія розробила екологічний пластик, який можна використовувати, наприклад, для виробництва пляшок для газованих напоїв. Основою..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Амстердамська компанія розробила екологічний пластик, який можна використовувати, наприклад, для виробництва пляшок для газованих напоїв.

Основою матеріалу став біополімер, який називають поліестером майбутнього. Він може стати чудовою альтернативою нинішньому матеріалові, який зазвичай використовують у виробництві споживчих товарів і паковання.

Торік компанія також приєдналася до проекту створення паперової пляшки з рослинного матеріалу, придатного для вторинного використання.

Тонкого шару нового біопластику досить, щоб у такі пляшки можна було розливати напої.

[Герт-Ян Грутер, представник компанії-розробника]:
«Ось чому біопластик і ця паперова пляшка так добре одне одному підходять. Папір міцний. Потрібен лише дуже тонкий шар біопластику, щоб вміст міг певний час там зберігатися».

У компанії стверджують, що після того як пластик опиниться на смітнику, він розкладеться в природних умовах за кілька років, а не за кілька століть, як звичайний.

Розробники впевнені, що їхній пластик можна буде використовувати в найрізноманітніших галузях.

[Герт-Ян Грутер, представник компанії-розробника]:
«Це цікавий матеріал, з якого можна виготовляти волокна, тканини, одяг. Ми також розглядаємо можливість робити з нього плівку для пакування харчових і нехарчових продуктів».

Компанія і далі проводить експерименти. Вона хоче з’ясувати, як новий біопластик розкладається в різних умовах. 2023 року вона також планує відкрити власний завод. Власники сподіваються, що цей матеріал стане популярним серед виробників, які дбають про довкілля.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нідерландах розробили біопластик, який розкладається за роки, а не століттяУ Дубаї корали вирощують по-новомуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: