19.05.2024
Телеканал NTD

В Індонезії під час пандемії стало більше покинутих собак

В Індонезії під час пандемії стало більше покинутих собак

Коли жителька Джакарти Сьюзен приїжджає до свого притулку для тварин, чотириногі вихованці радісно кидаються їй на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Коли жителька Джакарти Сьюзен приїжджає до свого притулку для тварин, чотириногі вихованці радісно кидаються їй на зустріч. Зараз тут живе 1400 собак, і половину з них господарі покинули під час пандемії.

[Сьюзен Сомалі, власниця притулку для тварин]:
«Здебільшого вони потрапляють сюди травмованими. У собак, які жили в будинку і яких покинули, як правило, депресія. У такому стані вони не хочуть їсти, і в них виникають усілякі хвороби».

Притулок зазвичай за рік приймає 120 тварин. За кілька місяців епідемії сюди потрапило близько 700. Власниця закладу вважає, що принаймні від 250 собак відмовилися через страх заразитися коронавірусом.

Сьюзен має гроші на притулок завдяки тому, що здає в оренду торгові площі. Але через епідемію і карантин бізнес у країні постраждав, і доходи від оренди зменшилися. Індонезійка змушена збирати пожертви через соціальні мережі.

[Сьюзен Сомалі, власниця притулку для тварин]:
«На кого їм ще надіятися? Допомогти собакам нікому. Якщо я візьму їх, вони ще поживуть. А якщо просто випущу на вулицю, то їм кінець».

Індонезійці найчастіше відмовлялися від своїх собак у лютому й березні, коли про коронавірус було відомо мало.

[Дейзі Індіра Ясмін, соціолог]:
«Ми не маємо закону, який захищає права собак. Власники вихованців, особливо в місті, ще не дуже етично ставляться до тварин».

Захисники тварин уважають, що притулки мають бути тільки тимчасовим місцем для собак і кішок, їм потрібні нові господарі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індонезії під час пандемії стало більше покинутих собакМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Всесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: