26.12.2024
Телеканал NTD

Коли надійде вакцина проти COVID-19: прогноз ВООЗ

Коли надійде вакцина проти COVID-19: прогноз ВООЗ

Випробування вакцин проти COVID-19 уже перейшли до завершального етапу. Однак почати використовувати препарати, найімовірніше, можна буде..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Випробування вакцин проти COVID-19 уже перейшли до завершального етапу. Однак почати використовувати препарати, найімовірніше, можна буде не раніше ніж у першій половині наступного року. Про це оголосила Всесвітня організація охорони здоров’я.

[Майк Раян, представник ВООЗ]:
«Ми бачимо обнадійливі дані. Однак треба реалістично оцінювати терміни. Неважливо, як швидко ми діємо, та слід упевнитися, що вакцини безпечні й ефективні. А для цього треба час».

Як кажуть у ВООЗ, організація вже працює над механізмом справедливого розподілу вакцин. Утім, її співробітники переконані, що зараз найголовніше — уповільнити поширення вірусу.

Так, підтверджена кількість заражень коронавірусом у світі вже перевищила 15 мільйонів осіб. Чотири мільйони припадають на США. За цим показником вони очолюють список країн світу.

Водночас в одному лише штаті Каліфорнія загальна кількість випадків захворювання перевищила 400 тисяч. Це означає, що, якби цей штат був окремою країною, то він би посів п’яте місце в цьому рейтингу.

У кількох інших штатах також відбувається зростання добової кількості інфікованих і померлих. Серед них Флорида, де майже щодня виявляють по 10 тисяч хворих.

Загалом найшвидше вірус поки поширюється в Північній і Південній Америці. На них припадає половина всіх випадків захворювання й смертей.

У Бразилії виявлено понад два мільйони хворих. Вона посідає друге місце після США. У президента цієї країни Жаїра Болсонару теж виявили COVID, але він і далі наполягає на послабленні карантинних заходів, щоб урятувати економіку.

До першої п’ятірки за кількістю хворих також входить Індія, Росія та ПАР.

І навіть там, де епідемія вже ішла на спад, знову виникли нові спалахи захворювання. Приміром, в Іспанії. Так у Барселоні нині обмежують кількість відпочивальників на пляжах.

В Австралії теж запроваджують обмеження, бо в деяких великих містах зростає кількість хворих. Так, у Мельбурні всім жителям тепер треба носити маски в громадських місцях.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коли надійде вакцина проти COVID-19: прогноз ВООЗТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: