27.05.2024
Телеканал NTD

Пам’ять і модний аксесуар: кубинки святкують повноліття в масках

Пам'ять і модний аксесуар: кубинки святкують повноліття в масках

Кубинські дівчата завжди пишно святкують 15-річчя. Ця подія в їхньому житті називається «кінсеаньєра» й символізує початок..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Кубинські дівчата завжди пишно святкують 15-річчя. Ця подія в їхньому житті називається «кінсеаньєра» й символізує початок дорослого життя. Цього року до звичайних нарядів юних кубинок додався новий модний аксесуар — захисна маска для обличчя.

Маски не знімають і під час фотосесії, яка стала обов’язковою умовою свята.

[Софія Валенсуела, мама дівчини]:
«Маска важлива, бо покаже, як ми жили. Це стане історією, і дочка розкаже своїм дітям, що її 15-річчя святкували в особливій ситуації. Було важливо захиститися, і маска стала частиною нашого життя».

Дівчата підбирають маски під свої наряди.

[Мануель Падрон, фотограф]:
«Для юних дівчат наряд із сукні й маски — дивовижна комбінація. Гадаю, ця мода залишиться. Вони шукають маски, які за кольором підходять до одягу».

[Тайделен Гонсалес, дівчина, що святкує 15-річчя]:
«Тепер треба дбати про себе, фотографуватися в масці. Фотографії однаково вийдуть хорошими, тому носити маску й берегти себе не так й обтяжливо».

Куба скасовує карантин, але поки не всі магазини відчинилися. Кравчиням ніде купити тканину, і доводиться проявляти кмітливість. Наприклад, одна швачка мала пошити маску, яка підходить до картатої спідниці.

[Мігдалайксіс Санчес, швачка]:
«Дивовижний досвід, бо я не маю тканини. Матеріалу годі й шукати, тому довелося знайти творче рішення. Мені потрібно було зімітувати тканину для дівчини, що святкує 15-річчя».

Кінсеаньєру святкують і в інших країнах Латинської Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пам’ять і модний аксесуар: кубинки святкують повноліття в маскахШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиПрогулянка найромантичнішим садом світуФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: