19.01.2024
Телеканал NTD

Оперна діва з Грузії виступила на Афінській агорі

Оперна діва з Грузії виступила на Афінській агорі

Давньогрецька агора в Афінах, що біля Акрополя, колись була серцем соціального, політичного й культурного життя. Нещодавно..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Давньогрецька агора в Афінах, що біля Акрополя, колись була серцем соціального, політичного й культурного життя. Нещодавно вона знову ожила. Її перетворили на оперну сцену, на якій виступила грузинська діва Аніта Рачвелішвілі.

І глядачів, і музикантів розсаджували, враховуючи соціальне дистанціювання.

[Аніта Рачвелішвілі, оперна співачка]:
«Це дивовижно. Я вперше в цьому чудовому місці. Здається, ніби я стала частиною історії, що робить цю подію дуже унікальною».

Сцена приблизно вдвічі більша від звичайної театральної. Це зроблено, щоб між музикантами можна було створити щонайменше метр дистанції. А у відділі духових інструментів між виконавцями встановили прозорі пластикові перегородки.

Цей концерт став частиною цілої низки культурних заходів, які цього літа організували на історичних місцях Греції. Так влада хоче зупинити поширення коронавірусу в закритих приміщеннях, таких як театри.

[Гіоргос Кумендакіс, художній керівник Національної опери Греції]:
«Ми прийшли сюди, на це відкрите місце, у дуже складних умовах. Ми вклали в захід багато любові й турботи, добре підготувалися, дотримуючись усіх правил. Гадаю, результат чудовий».

Цей концерт також транслювали в соціальних мережах. Коли стемніло, десятки туристів і перехожих зібралися біля огорожі, щоб послухати музику й спів.

[турист зі США]:
«Мені дуже пощастило. Я із США, там такого не проводять. Дуже приємно почути таку якісну музику на відкритій площі. Я щасливий бути тут».

[турист з Іспанії]:
«Фантастика. Кращого місця й не придумаєш: тут й Акрополь, й агора. Дивовижні декорації, просто приголомшливо. Прекрасна музика й сопрано. Її голос дуже потужний».

За три літні місяці біля 70 археологічних пам’яток Греції пройде понад 110 концертів. Це буде й музика, й опера, й танці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оперна діва з Грузії виступила на Афінській агоріШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитів200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мову

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: