29.10.2024
Телеканал NTD

Нову колекцію Dior допомагали робити майстрині італійського регіону Апулія

Нову колекцію Dior допомагали робити майстрині італійського регіону Апулія

В італійському місті Лечче пройшов показ Дому моди Dior. Це так звана круїзна колекція, яку демонстрували..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В італійському місті Лечче пройшов показ Дому моди Dior. Це так звана круїзна колекція, яку демонстрували на головній площі міста.

Глядачів на заході не було через пандемію коронавірусу. Зате грав живий оркестр, а моделі ходили серед людей, які виконували традиційні танці.

Загалом показ присвятили традиційним ремеслам і культурним особливостям італійського регіону Апулія.

До речі, батько художнього директора Дому моди Марії Грації К’юрі теж родом із цього регіону.

[Марія Грація К’юрі, художній директор Dior]:
«Мені показ в Апулії дуже важливий. Це як повернутися в дитинство».

Дім моди Dior, створюючи колекцію, звернувся до центру, що підтримує жінок в італійській провінції. Як наслідок, майстрині допомогли створити частину нарядів, використовуючи техніку макраме, створення мережива, а ще виробництва тканини на верстатах.

Особливу увагу привернула сукня кольору слонової кістки. Її прикрасили десятки метеликів і троянд з особливого мережива. Їх зробила одна з кількох жінок, які досі володіють цією стародавньою технікою.

[Марія Грація К’юрі, художній директор Dior]:
«Дуже хочу, щоб ми не втратили ці традиції, а перенесли їх, знайшли нові способи їх побачити, інтерпретували їх, бо в них величезний потенціал. Вони дуже цікаві, вони дають нам змогу по-новому поглянути на майбутнє, особливо в цей непростий час».

Марія Грація К’юрі також сказала, що хотіла запросити на показ місцевих жителів і студентів дизайнерських вишів, однак через норми соціального дистанціювання не вдалося.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нову колекцію Dior допомагали робити майстрині італійського регіону Апулія100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарСендбординг повертається до НамібіїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: