25.10.2024
Телеканал NTD

Ботанічний сад Ріо-де-Жанейро попри епідемію знову чекає гостей

Ботанічний сад Ріо-де-Жанейро попри епідемію знову чекає гостей

Ботанічний сад Ріо-де-Жанейро знову відчинив двері й чекає гостей. Їх зустрічають тінисті алеї, мальовничі ставки, фонтани..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ботанічний сад Ріо-де-Жанейро знову відчинив двері й чекає гостей. Їх зустрічають тінисті алеї, мальовничі ставки, фонтани та пишна тропічна рослинність.

[Ана Лусія Сантору, управитель ботанічного саду]:
«Гадаю, особливо в цей час, після тривалої ізоляції, сад дає змогу вільно дихати. І хоча ми, як і раніше, мусимо дотримуватися правил (безпеки), цей простір, ця зелена міська територія дає людям дещо дуже важливе — можливість відпочити на свіжому повітрі».

Через карантин сад не працював майже чотири місяці. Тож птахи почуваються вільніше, осміліли й мавпи.

[гість ботанічного саду]:
«Чим менше людей, тим частіше показуються мавпи. Коли в саду більше народу, тварин бачиш рідше. Зараз тут є на що подивитися: багато мавп і птахів».

Хоча в Бразилії досі лютує епідемія, співробітники ботанічного саду запевняють, що їхні гості будуть у безпеці. На вході стоять дозатори з антисептиком. Тепер візит до саду треба бронювати, а кількість відвідувачів обмежена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ботанічний сад Ріо-де-Жанейро попри епідемію знову чекає гостейКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонКарнавал у Венеції може стати «платним»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: