19.05.2024
Телеканал NTD

У Києві зняли супергеройський блокбастер, не виходячи з квартири

У Києві зняли супергеройський блокбастер, не виходячи з квартири

Знайомтеся, це Еплмен. Нового супергероя придумав український режисер Василь Москаленко. Він і його друг-оператор Володимир Кратинов..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Знайомтеся, це Еплмен. Нового супергероя придумав український режисер Василь Москаленко. Він і його друг-оператор Володимир Кратинов перетворили спальню площею 14 квадратних метрів на знімальний майданчик. Блокбастер зняли у квартирі під час карантину.

[Василь Москаленко, режисер]:
«Ось звичайний коридор стандартної української квартири, де починалися дії мого фільму. Один із героїв ішов з автоматом і зазирнув у ванну. Багато хто, коли бачить глибину кадру, коли бачать картинку з графікою, каже: “Хлопці, ви обманюєте? Навіщо ви кажете, що зняли у квартирі? Ви зняли на студії!”».

Єдиними декораціями на знімальному майданчику були стіни, покриті чорною стрічкою. Василь зіграв усіх 12-х персонажів свого фільму. Майже всі костюми й реквізит знайшли на кухні.

Українця надихнув шведський режисер Девід Сандберг, який під час карантину разом із дружиною зняв у себе у квартирі фільм жахів. Але перед Василем стояло складніше завдання.

[Василь Москаленко, режисер]:

«Знімати фільми жахів у замкнутому просторі дуже просто, а фільм про супергероїв, з ефектами, знімати набагато складніше».

Василь розмістив трейлер у соціальних мережах і дістав відгуки з усього світу. Він сподівається показати 44-хвилинний фільм на міжнародних кінофестивалях, щойно буде скасовано карантинні обмеження, а потім зробити його доступним на онлайн-відеоплатформах.

[Василь Москаленко, режисер]:
«Я чув багато негативних чуток про те, як карантин впливає на людей. Деякі буквально божеволіли від неробства, бо нема з ким спілкуватися. І цей проект був прикладом того, як можна створювати мистецтво, навіть не виходячи з квартири під час карантину».

Загалом над підготовкою, постпродакшеном, графікою та іншими видами додаткових робіт працювала команда з десятьох осіб.

Озвучив фільм актор Стівен Ештон Френк. Він, як і вся знімальна група, поділився своїм талантом безкоштовно.

Трейлер фільму в інстаграмі вже лайкнула голлівудська акторка Дженніфер Еністон. Василь каже, що хоче запросити її озвучувати в іншому своєму проекті.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві зняли супергеройський блокбастер, не виходячи з квартириЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуВ Італії вимирають газетні кіоски«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: