28.08.2024
Телеканал NTD

Науковці отримали перші знімки Сонця з рекордно близької відстані

Науковці отримали перші знімки Сонця з рекордно близької відстані

Космічний зонд Solar Orbiter зробив перші знімки Сонця з рекордно близької відстані — 77 мільйонів кілометрів...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Космічний зонд Solar Orbiter зробив перші знімки Сонця з рекордно близької відстані — 77 мільйонів кілометрів. Їх опублікувало Європейське космічне агентство й НАСА.

[Даніель Мюллер, науковець]:
«Ми ніколи так не наближалися до Сонця з камерою, і це лише початок довгої епічної подорожі апарата Solar Orbiter. За менш ніж два роки ми опинимося ще ближче до Сонця».

На знімках видно маленькі спалахи, які науковці назвали «сонячними вогнищами». Вони в мільйони разів менші за ті сонячні спалахи, що астрономи бачать із Землі. Фахівці ще мають вивчити, як виникають ці явища.

Апарат також сфотографував частину поверхні Сонця, яку не видно із Землі. На знімках зображено ділянки магнітної активності зірки.

Місія Solar Orbiter почалася в лютому. За два роки зонд наблизиться до Сонця на відстань 43 мільйони кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Науковці отримали перші знімки Сонця з рекордно близької відстаніВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЯк можна визначити рак грудей за відбитком пальцяАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: