25.12.2024
Телеканал NTD

Сотні політиків із 30 країн світу виступають проти репресій у Китаї

Сотні політиків із 30 країн світу виступають проти репресій у Китаї

20 липня 21 рік тому компартія Китаю розпочала масштабні репресії щодо мирної духовної практики Фалуньгун. До..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

20 липня 21 рік тому компартія Китаю розпочала масштабні репресії щодо мирної духовної практики Фалуньгун. До цієї дати понад 600 політиків із 30 країн світу підписали колективний лист, де засуджують ці переслідування.

Також у США більш як тридцять законодавців написало офіційні листи, у яких висловили підтримку духовній практиці, а також подякували її прихильникам за захист релігійної свободи.

У Китаї практикувальникам Фалуньгун із 1999 року загрожує незаконне ув’язнення, тортури й навіть смерть. Торік незалежний трибунал у Лондоні підтвердив, що влада КНР насильно вирізАла органи в прихильників Фалуньгун у місцях позбавлення волі заради прибутку й робить це й досі.

На початку 90-х років державні ЗМІ КНР хвалили практику за її оздоровчий ефект. Переслідування розпочав колишній генсекретар КПК Цзян Цземінь, оскільки побачив, що людей, які практикують Фалуньгун, стало більше, ніж членів китайської компартії.

Голова Комісії США з міжнародної релігійної свободи закликав китайський режим припинити репресії.

[Гарі Бауер, комісар США з міжнародної релігійної свободи]:
«Комуністичний Китай — це найбільша загроза релігійній свободі у світі».

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб зазначив, що в Китаї релігійні переслідування мають величезні масштаби.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Ми глибоко стурбовані репресіями в Китаї стосовно християн, мусульман, буддистів, практикувальників Фалуньгун та інших груп через їхнє віросповідання чи релігійну належність. Нас також турбує новий закон про національну безпеку (в Гонконзі). Ми вважаємо, що через нього утиски тільки посиляться».

Посол США з питань міжнародної релігійної свободи Сем Браунбек також записав відеозвернення на підтримку Фалуньгун.

[Сем Браунбек, посол США з питань релігійної свободи]:
«Нехай 2021-й стане не 22-м роком, коли ми визнаємо репресії, а першим роком, коли ми визнаємо право людей, що займаються Фалуньгун, і всіх жителів Китаю дотримуватися своєї віри без перешкод».

Фалуньгун, або Фалунь Дафа — це духовна практика, яка містить медитативні вправи й вчення, засноване на принципах Істина, Доброта, Терпіння.

На піку популярності в Китаї Фалуньгун займалося близько 70 мільйонів осіб. Сьогодні люди, які практикують цей вид традиційного цігуну є більш ніж у 110 країнах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні політиків із 30 країн світу виступають проти репресій у КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: