25.01.2024
Телеканал NTD

Над Кенією літають стратостати, які роздають інтернет

Над Кенією літають стратостати, які роздають інтернет

Над Кенією тепер літають 35 повітряних куль, які роздають високошвидкісний інтернет четвертого покоління. Вони забезпечують зв'язком..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Над Кенією тепер літають 35 повітряних куль, які роздають високошвидкісний інтернет четвертого покоління. Вони забезпечують зв’язком жителів віддалених сіл.

Раніше багатьом кенійцям доводилося проїжджати десятки кілометрів до найближчого міста, щоб дістати доступ до інтернету.

[підприємниця]:
«Це допоможе мені зв’язуватися навіть із тими, хто живе далеко. Раніше це було важко через погану мережу. Ти хочеш відправити мед людям, але домовитися про це проблематично. Тому іноді ми почувалися відрізаними від цивілізації».

Повітряні кулі запустили в США, а потім вони попрямували до заданих місць.

35 стратостатів покривають 50 тисяч квадратних кілометрів. Вони літають вище за птахів і пасажирські лайнери. Роботу повітряної станції забезпечують сонячні батареї. Кожну кулю оснащено системою навігації. Водночас за роботою стратостатів постійно спостерігають фахівці, які можуть за потреби втрутитися.

У комерційних цілях інтернет-стратостати використовують уперше.

[Джо Мучеру, міністр інформації Кенії]:
«Це дає нам можливість збільшити зону інтернет-покриття до 100%. Ми хочемо, щоб у людей були потрібні пристрої, і вони почали користуватися інтернетом, який поліпшить їхнє життя».

Проект створила американська компанія Loon і кенійський оператор зв’язку Telkom.

[Муго Кебаті, представник компанії Telkom]:
«У цю нову епоху, що почалася після COVID-19, треба усунути нерівність у забезпеченні цифровим зв’язком. Тому ми пишаємося тим, що його ліквідуємо, і людям не доведеться турбуватися про доступ до інтернету».

Три роки тому такі повітряні кулі забезпечували зв’язком чверть мільйона жителів Пуерто-Рико, які пережили руйнівний ураган «Марія».
Коротке посилання на цю сторінку:

Над Кенією літають стратостати, які роздають інтернетЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: